Ανακαλύψαμε τα μυστικά πίσω από το έλαιο Argan

Ανακαλύψαμε τα μυστικά πίσω από το έλαιο Argan

 

 

Μόνο στους πρόποδες των βουνών Little Atlas μπορεί κανείς να βρει ακόμα δέντρα Argan να ευδοκιμούν στην φύση. Στην άκρη της ερήμου, είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης, το πώς ένα δέντρο μπορεί να επιζεί για 200 χρόνια, ενώ ταλαιπωρείται από ξηρασίες και άγριους ανέμους. Οι καρποί του θέλουν 2 εποχές για να ωριμάσουν, για να μπορέσει κανείς να τα χρησιμοποιήσει.

Για αιώνες το έλαιο Argan εκτιμάται τόσο για τις ενυδατικές όσο και για τις θρεπτικές του ικανότητες. Σήμερα αποτελεί πηγή δύναμης για τις γυναίκες. Η «Targanine» είναι μια κοινοτική πρωτοβουλία, που βοηθάει τις γυναίκες της περιοχής Berber, να φέρουν εισόδημα στις οικογένειές τους. Αρκετές κοινοτικές συμπράξεις έχουν έως και 50 μέλη δίνοντας τους έτσι την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν φαρμακεία και μαθήματα στα σχολεία. Η πρωτοβουλία αυτή συντελεί στην διατήρηση των παραδόσεων των τοπικών πληθυσμών αλλά και στην διατήρηση του ευαίσθητου οικοσυστήματος των δέντρων Argan, τα οποία υπόκεινται υπό την προστασία της Unesco.

Είναι μια πράξη αγάπης. Οι καρποί πέφτουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και συλλέγονται με προορισμό την «Τarganine». Κάθε γυναίκα λαμβάνει τους καρπούς που της αναλογούν σε μία προστατευτική συσκευασία, την οποία ανοίγει μετά από συγκεκριμένη εντολή. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η ποιότητα των καρπών. Στην συνέχεια η ψίχα των καρπών αφαιρείται, με το χέρι και το καλάθι σιγά σιγά γεμίζει με τους πολύτιμους καρπούς Argan. Κάθε καρπός δίνει 2 με 3 πυρήνες και κάθε γυναίκα συλλέγει περίπου ενάμιση κιλό την ημέρα, το οποίο πουλάει στην «Τarganine». Οι καλύτεροι καρποί εκχυλίζονται και με αυτόν τον τρόπο παράγεται το εγκεκριμένο οργανικό έλαιο. Μετά από αυτήν την διαδικασία χρειάζονται περίπου 15 μέρες για να φιλτραριστεί και να αποκαλυφθεί η εντυπωσιακή του λάμψη.

Η λαμπερή και υγρή υφή του ελαίου έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τα μαλλιά. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στην οξείδωση και δεν χρειάζεται συντηρητικά. Οι θρεπτικές του ικανότητες προέρχονται από την υψηλή συγκέντρωση των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και ειδικότερα από Ωμέγα 6, Ωμέγα 9 και τις φυσικές Βιταμίνες Ε. Θρέφει την επιφάνεια των ξηρών μαλλιών και χαρίζει μοναδική απαλότητα και διαρκή λάμψη.

Τα έλαια Argan από τους λόφους του Μαρόκο, είναι η βάση πίσω από τις νέες φυσικές συνθέσεις της σειράς Aura Botanica της Kérastase. Η πρώτη σειρά φυσικής προέλευσης της αγαπημένης μάρκας περιποίησης μαλλιών υπόσχεται να μεταμορφώσει τα μαλλιά κάθε γυναίκας χαρίζοντας τους φυσική περιποίηση, λάμψη & θρέψη.

Ανακαλύψτε τη σειρά Aura Botanica

By | 2017-05-03T21:55:51+00:00 May 3rd, 2017|HAIR, HEALTH, TIPS, ΤΑΣΕΙΣ|0 Comments
H τέχνη που υπηρετούμε με αστείρευτα δημιουργικό πάθος, μας έκανε να αισθανόμαστε την ανάγκη πως το κομμωτήριο σήμερα πρέπει να καταρτίζεται από έμπειρους επαγγελματίες, άριστα εκπαιδευμένους για να βιώνετε την κάθε επίσκεψη στα κομμωτήριά μας, σαν μοναδική εμπειρία προσιτής πολυτέλειας. Ορμώμενοι από αυτήν την φιλοσοφία, τα κομμωτήρια ikonomakis, έχουν δημιουργήσει το δικό τους εκπαιδευτικό κέντρο έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την ομοιογένεια, τη συνεχή τεχνική και ποιοτική αναβάθμιση των συνεργατών τους. Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στην ιστοσελίδα μας και ευχόμαστε να απολαύσετε μαζί μας την προσπάθεια για διαρκή αναβάθμιση της κομμωτικής τέχνης. Καλή απόλαυση!