Η ιστορία πίσω από το Έλαιο Καρύδας

Η ιστορία πίσω από το Έλαιο Καρύδας

 

Οι κάτοικοι των νησιών Σαμόα αποκαλούν τον φοίνικα «το δέντρο της ζωής». Οι καρποί του είναι βασικά συστατικά της διατροφής τους, ενώ χρησιμοποιούν το έλαιο καρύδας για να γιατρέψουν, να προστατέψουν και να κάνουν το δέρμα απαλό. Οι μητέρες κάνουν μασάζ με το έλαιο στα παιδιά τους, για να αποκτήσουν γερά κόκκαλα και υγιές δέρμα, χωρίς ψεγάδια. Το χρησιμοποιούν ακόμα και σαν παυσίπονο βάζοντας το στα ούλα των μωρών, όταν βγάζουν δόντια.

H MKO «Γυναίκες Επιχειρηματίες» (WIBDI ) εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι οι κάτοικοι της Σαμόα μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με τα μεγαλειώδη αυτά δέντρα. Η οργάνωση αυτή εξοπλίζει 100 γυναίκες της περιοχής με τα απαραίτητα εργαλεία και την τεχνογνωσία, για να παράξουν υψηλής ποιότητας έλαιο καρύδας. Μια ουσιαστική κίνηση σε μια χώρα όπου η ανεργία έχει αναγκάσει πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα νησιά προς εύρεση εργασίας. Φέρνοντας έσοδα και βιώσιμους τρόπους ζωής στις εγχώριες κοινότητες θα καταστεί δυνατό να διατηρήσουν την μοναδική κουλτούρα τους αλλά και να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο τους: να γίνουν ένα μεγάλο «οργανικό» νησί.

Μεγαλωμένος στο ηφαιστιογενές έδαφος της Σαμόα, ένας ώριμος φοίνικας μπορεί να παράγει από 50 έως 100 καρύδες τον χρόνο
. Για να παραχθεί ένα λίτρο παρθένου ελαίου, χρειάζονται 10 καρύδες. Πρώτα, όμως, πρέπει να συλλεχθούν. Όσες είναι καλές, ανοίγονται και αφαιρείται η ψίχα τους. Στη συνέχεια θερμαίνονται προσεκτικά καθώς η απώλεια ή η υπερβολική ζέστη μπορεί να καταστρέψει τα έλαια. Μόλις στεγνώσουν τελείως, οι καρύδες εκχυλίζονται. Τέλος, το έλαιο φιλτράρεται, ώστε να αφαιρεθούν όλες οι ακαθαρσίες και να αποκαλυφθεί η διαπεραστική του λάμψη.

Το έλαιο Καρύδας είναι ένα από τα σπάνια φυσικά έλαια που αποτελούν μία πλούσια πηγή λαυρινικού οξέος: συστατικό που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι διεισδύει βαθιά στην τρίχα. Μέσα και έξω προσφέρει αόρατη και διαρκή προστασία, ενυδάτωση, θρέψη και ενδυνάμωση: ο τέλειος συνδυασμός φύσης και αποτελεσματικότητας.

Το έλαιο Καρύδας από τα νησιά Σαμόα, αυτό το σπάνιο, αγνό και θαυματουργό φυσικό συστατικό είναι η βάση πίσω από τις νέες φυσικές συνθέσεις της σειράς Aura Botanica της Kérastase. Η πρώτη σειρά φυσικής προέλευσης της αγαπημένης μάρκας περιποίησης μαλλιών υπόσχεται να μεταμορφώσει τα μαλλιά κάθε γυναίκας χαρίζοντας τους φυσική περιποίηση, λάμψη & θρέψη.

Ανακαλύψτε τη σειρά Aura Botanica

By | 2017-04-29T12:39:56+00:00 April 29th, 2017|HOW-TO, TIPS|0 Comments
H τέχνη που υπηρετούμε με αστείρευτα δημιουργικό πάθος, μας έκανε να αισθανόμαστε την ανάγκη πως το κομμωτήριο σήμερα πρέπει να καταρτίζεται από έμπειρους επαγγελματίες, άριστα εκπαιδευμένους για να βιώνετε την κάθε επίσκεψη στα κομμωτήριά μας, σαν μοναδική εμπειρία προσιτής πολυτέλειας. Ορμώμενοι από αυτήν την φιλοσοφία, τα κομμωτήρια ikonomakis, έχουν δημιουργήσει το δικό τους εκπαιδευτικό κέντρο έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την ομοιογένεια, τη συνεχή τεχνική και ποιοτική αναβάθμιση των συνεργατών τους. Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στην ιστοσελίδα μας και ευχόμαστε να απολαύσετε μαζί μας την προσπάθεια για διαρκή αναβάθμιση της κομμωτικής τέχνης. Καλή απόλαυση!