ΜΑΚΡΙΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ (ΜΑΛΛΙΑ)

ΜΑΚΡΙΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ (ΜΑΛΛΙΑ)

Αφήνοντας τα μαλλιά σου εκτός ελέγχου κινδύνευες να υποστείς συγκρίσεις με μορφές που σημάδεψαν τη δεκαετία του ’90, όπως ο Jean-Claude Van Damme και ο Steven Seagal.

Παρόλα αυτά, πλέον αρχίζεις να βλέπεις μερικούς από τους μεγαλύτερους σταρ, όπως ο Leonardo DiCaprio, ο Joe Manganiello και φυσικά ο Brad Pitt, να παίρνουν τη μεγάλη απόφαση χωρίς να μοιάζουν ντεμοντέ.

Και -όχι- γι’ αυτό δεν ευθύνεται η στρατιά από image makers που τους συμβουλεύουν. «Με λίγη φροντίδα, τα μακριά μαλλιά μπορούν να σε κάνουν να φαίνεσαι σέξι» αναφέρει ο Σταμάτης Καραΐσκος, Kerastase Ambassador και ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου Sadhu, ο οποίος έχει επιμεληθεί τα κουρέματα πολλών επωνύμων.

«Δεν χρειάζεται να είναι άτσαλο και ατημέλητο» συμπληρώνει. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και πες αντίο σε ό,τι σε βαραίνει.

1. Ασχολήσου με (τις) Τρίχες
Πριν ξεκινήσεις, περιεργάσου καλά τα μαλλιά σου. Δεν μπορεί ο καθένας να αποκτήσει πλούσια χαίτη και, φυσικά, ούτε μοιάζει απαραίτητο. Εχεις αρκετά σκληρή τρίχα; Να είσαι προετοιμασμένος: «Τα μαλλιά σου θα γίνονται ολοένα και πιο μακριά και φουντωτά» σε προειδοποεί ο Καραΐσκος. Αν η τρίχα σου είναι πολύ λεπτή και τα μαλλιά αρχίζουν να αραιώνουν, τότε μην προσπαθήσεις καν να τα μακρύνεις. Κάτι τέτοιο θα τόνιζε περισσότερο τα κενά ωοθυλάκια. Εναλλακτικά, προτίμησε πιο κοντό κούρεμα.

2. It’s a Long Way
Για πολλούς άντρες, το δυσκολότερο είναι να κάνουν υπομονή. «Οι τρίχες μακραίνουν περίπου 1,3 εκ. το μήνα». H μετάβαση από ένα πολύ κοντό κούρεμα σε ένα που θα κάνει την κοπέλα σου να μπλέκει διαρκώς τα δάχτυλά της στα μαλλιά σου θα χρειαστεί περίπου ένα χρόνο. Ναι, θα υπάρξουν ημέρες που θα βαριέσαι και θα μπεις στον πειρασμό να τα ξυρίσεις όλα. Γι’ αυτό πάρε μια μπαντάνα. «Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος, αλλά το αποτέλεσμα κάνει την αναμονή να αξίζει τον κόπο».

3. Ασ’ τα τα Μαλλάκια σου
«Επειδή οι τρίχες στο άνω μέρος του κεφαλιού μακραίνουν πιο αργά από αυτές στα πλάγια, ο σωστός συγχρονισμός είναι σημαντικός». Για καλύτερο σχήμα, περίμενε μέχρι να φτάσεις τουλάχιστον τα 10 εκ. μήκος στην κορυφή και μετά ξεκίνα να αφήνεις τα πλάγια. Οταν οι τρίχες στο άνω μέρος αρχίσουν να μεγαλώνουν, χτένιζέ τις προς τα πίσω. Την ίδια στιγμή, ξεκίνα να απλώνεις λίγη μαλακτική μετά το λούσιμο, χωρίς να την ξεπλένεις κι όσο τα μαλλιά σου είναι ακόμη νωπά.

4. Ο Βασιλιάς της Ζούγκλας
Σίγουρα θα αρχίσεις να βλέπεις τον κομμωτή σου πολύ πιο σπάνια, αλλά μη ρίξεις και μαύρη πέτρα. Φρόντισε να τον επισκέπτεσαι ανά δύο τρεις μήνες, για να έχεις το σβέρκο, τις φαβορίτες, τις φύτρες και τις τρίχες του προσώπου σου υπό έλεγχο. Προϊόντα που βοηθούν στο κράτημα των μαλλιών είναι οι κρέμες για styling, καθώς βάζουν τα μαλλιά σε μια τάξη χωρίς να κολλάνε. Μόλις αρχίσεις να πλησιάζεις το επιθυμητό μήκος, φρόντισε να βάλεις ένα σκουρόχρωμο λαστιχάκι.

Πηγή

By | 2016-12-31T10:03:13+00:00 December 30th, 2016|HAIR|0 Comments
H τέχνη που υπηρετούμε με αστείρευτα δημιουργικό πάθος, μας έκανε να αισθανόμαστε την ανάγκη πως το κομμωτήριο σήμερα πρέπει να καταρτίζεται από έμπειρους επαγγελματίες, άριστα εκπαιδευμένους για να βιώνετε την κάθε επίσκεψη στα κομμωτήριά μας, σαν μοναδική εμπειρία προσιτής πολυτέλειας. Ορμώμενοι από αυτήν την φιλοσοφία, τα κομμωτήρια ikonomakis, έχουν δημιουργήσει το δικό τους εκπαιδευτικό κέντρο έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την ομοιογένεια, τη συνεχή τεχνική και ποιοτική αναβάθμιση των συνεργατών τους. Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στην ιστοσελίδα μας και ευχόμαστε να απολαύσετε μαζί μας την προσπάθεια για διαρκή αναβάθμιση της κομμωτικής τέχνης. Καλή απόλαυση!