Μικρά μυστικά για να μην “ξεφύγετε” σε κιλά τις γιορτές

Μικρά μυστικά για να μην “ξεφύγετε” σε κιλά τις γιορτές

Μικρά μυστικά για να μην “ξεφύγετε” σε κιλά τις γιορτές

Λίγες μέρες πριν τις γιορτές καλείστε να διασκεδάσετε, να συμμετέχετε σε συγκεντρώσεις με φαγητό και αλκοόλ, χωρίς να ‘’ξεφύγετε’’ σε κιλά.

Μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν είναι :

-> Φροντίστε μέσα στη μέρα να κάνετε υγιεινές και ελαφριές επιλογές ώστε να μην επιβαρύνεται το οργανισμό αλλά και να μην μένετε νηστικοί. Κάποιες από αυτές τις επιλογές μπορεί να είναι : φρούτα, γιαούρτι, ξηροί καρποί, σαλάτα εποχής.
-> Πιείτε ζεστά ροφήματα όπως πράσινο τσάι, γαϊδουράγκαθο, μελισσόχορτο, τσουκνίδα κ.α. Πέρα των ευεργετικών ιδιοτήτων τους σε σχέση με την υγεία, δίνουν ένα αίσθημα κορεσμού που ξεγελάει τις δύσκολες ώρες και παράλληλα αποφεύγουμε τον τρίτο καφέ της ημέρας ή τη ζεστή σοκολάτα που είναι πιο επιβαρυντικά.
-> Με σκοπό να μην στερηθείτε κάτι, φροντίστε οι επιλογές των εδεσμάτων από τραπέζι σε τραπέζι να είναι ποικιλόμορφη και σε μικρές ποσότητες π.χ. έχοντας καταναλώσει τη μία μέρα ζυμαρικά αποφύγετε τα στο επόμενο γεύμα και επιλέξτε κάτι διαφορετικό.
-> Βασιλόπιτα ή Κουραμπιέ ή Μελομακάρονο ή Δίπλα ; Τα τραπέζια είναι πολλά και τα κεράσματα ακόμα περισσότερα. Κρατηθείτε καταναλώνοντας μία επιλογή γλυκίσματος σε μικρή ποσότητα την κάθε μέρα ώστε να μην στερηθείτε τίποτα.
-> Καταναλώστε αλκοόλ με μέτρο και μετά το 2-3 ποτηράκι επιλέξτε ανθρακούχο νερό με λεμόνι, περιορίζοντας έτσι τη συνολική κατανάλωση αλκοόλ.
-> Διασκεδάστε! Τι σχέση έχει αυτό με τη διατροφή; Μεγάλη! Όταν είμαστε χαρούμενοι, περνάμε όμορφα και έχουμε παρέα αγαπημένους ανθρώπους, το φαγητό μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα καταναλώσετε τροφή και αλκοόλ, αλλά είναι μια ευκαιρία να κάνετε καλύτερες επιλογές, να καταναλώσετε μικρότερες ποσότητες απ’ότι συνηθίζετε και να απολαύσετε τα ουσιαστικά της επαφής και συναναστροφής μας με τους συνανθρώπους μας!!!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Δρυγιαννάκη Άρτεμις 
Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής
facebook

Μικρά μυστικά για να μην “ξεφύγετε” σε κιλά τις γιορτές από το likewoman.gr

 

By | 2017-12-23T23:27:38+00:00 December 26th, 2017|BLOG, HEALTH, TIPS|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!