Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με τα πυκνά μαλλιά

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με τα πυκνά μαλλιά

Τα πυκνά μαλλιά, όπως έχουμε αναφέρει ξανάείναι ταυτόχρονα πηγή χαράς για όσες τα έχουν αλλά και απίστευτη ταλαιπωρία. Δείχνουν όμορφα και πλούσια και σπάνια θα λαδώσουν-κολλώντας αντιαισθητικά στο πρόσωπό μας. Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι εξαιρετικά ατίθασα και δυσκολεύουν την επίτευξη οποιουδήποτε χτενίσματος. Όπως όμως σας επισημάναμε και στο αντίστοιχο άρθρο για τα λεπτά μαλλιά, συχνά, είμαστε εμείς υπαίτιοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τα μαλλιά μας. Ποια είναι, λοιπόν, τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με τα πυκνά μαλλιά;

  • Υπερβολική “αραίωση”

Η αλήθεια είναι, πως όταν έχεις τόσο πολλά μαλλιά, πάντοτε αναζητάς τρόπους για να ελαφρύνεις το βάρος στο κεφάλι σου 😛 Μπορεί να ακούγεται αστείο, είναι όμως η πραγματικότητα. Όταν όμως ζητάμε από τον κομμωτή μας να αραιώσει υπερβολικά τα μαλλιά μας, το πιο πιθανό είναι πως θα καταλήξουμε με τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι πιο κοντές σειρές, απλώς θα αρχίσουν να παίρνουν ύψος και τα μαλλιά μας θα φουντώσουν ακόμη περισσότερο :/ Συμβουλευτείτε τους #hairexperts για το σωστό κούρεμα για τον τύπο μαλλιών σας.

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με τα πυκνά μαλλιά

  • Κοντό Κούρεμα

Ισχύει το ίδιο με το προηγούμενο. Μπορεί ένα κοντό κούρεμα να σας φαίνεται ως η ιδανική λύση. Λιγότερα μαλλιά = λιγότερη προσπάθεια…σωστά; Στην περίπτωσή μας αυτό, δυστυχώς, δεν ισχύει. Τα κοντά αλλά πολύ πυκνά μαλλιά, όχι μόνο θα φαίνονται αστεία αλλά, σε τελική ανάλυση, θα καταλήξουν να μας ταλαιπωρούν πολύ περισσότερο καθώς δεν θα μπορούμε πχ. να τα πιάσουμε πίσω. Αν είστε αποφασισμένες να δοκιμάσετε ένα πιο κοντό κούρεμα, προτιμήστε ένα lob μεσαίου μήκους.

  • Ισιωτική

Ξέρετε…εκείνη η διαδικασία που ισιώνουμε τα μαλλιά μας με χημικό τρόπο και παραμένουν έτσι για μερικούς μήνες. Συχνά όμως, τα χημικά μπορούν να βλάψουν την τρίχα και να την κάνουν ακόμη πιο σκληρή και ατίθαση. Αν θέλετε να κάνετε τα μαλλιά σας πιο λεία και λαμπερά, μπορείτε να δοκιμάσετε μια θεραπεία κερατίνης. Επίσης δεν είναι μόνιμη και έτσι τα μαλλιά σας θα επανέλθουν στο φυσικό τους σχήμα με τα λουσίματα.

  • Shampoo & Conditioner

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές γυναίκες που ψωνίζουν με βάση την ανδρική νοοτροπία. Γράφει “σαμπουάν”; Είναι ιδανικό για τα μαλλιά μου! Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Είναι σημαντικό να διαλέξετε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαλλιών σας 😉

Εσείς για πόσα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με τα πυκνά μαλλιά δηλώνετε ένοχες; 😛

Όλα τα κατάλληλα προϊόντα για να περιποιηθείτε τα πυκνά μαλλιά σας, θα τα βρείτε στο e-shop μας!

 

 

By | 2017-01-08T20:46:01+00:00 January 13th, 2017|BLOG, HAIR, TIPS|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!