ΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ;

ΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ;

Το ξύρισμα με ξυράφι εφευρέθηκε τον 16οαιώνα όμως η μεγάλη αλλαγή στο ξύρισμα προέκυψε το 1895 με το ξυραφάκι Gillette.

Από τότε μέχρι σήμερα τα ξυραφάκια έχουν γίνει προιόντα τεχνολογίας και δίνουν σούπερ βαθύ ξύρισμα για κάθε τύπο  γένεια.

Κάποια από αυτά όμως μετά το ξύρισμα μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα σου και να προκαλέσουν αίσθηση καψίματος.

Γεγονός που σημαίνει ότι δύσκολα θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις κάποια λοσιόν ιδιαίτερα εάν περιέχει οινόπνευμα. Θα είναι σαν να ρίχνεις αλάτι σε ανοικτή πληγή….

Αυτό που δεν ξέρεις για το ξύρισμα με ξυράφι είναι ότι …έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Το καθημερινό ξύρισμα επιταχύνει σε ένα ποσοστό 35% την ανανέωση των επιδερμικών κυττάρων  στο πρόσωπο και το λαιμό σου. Αυτό βέβαια ισχύει για το βαθύ ξύρισμα και όχι για το ξύρισμα που οι τρίχες  διατηρούν κάποιο μήκος.

Το ξύρισμα με ηλεκτρική ξυριστική μηχανή είναι γνωστό από το 1930. Προσφέρει ικανοποιητικό, γρήγορο αποτέλεσμα χωρίς ερεθισμούς αλλά όχι τόσο βαθύ όσο αυτό που επιτυγχάνεται με ξυράφι. Κάποιες φορές όσοι έχουν πολύ πυκνά και σκληρά γένια  χρειάζεται να επαναλάβουν την προσπάθεια. Είναι σπάνιο, αλλά συμβαίνει όσοι έχουν πολύ μαλακά και αραιά γένεια το βράδυ  να νοιώθουν ηδη την παρουσία τους.

Είναι σημαντικό:

-Τα γένεια μεγαλώνουν πιο γρήγορα σε όσους έχουν ένταση ή είναι πολύ νευρικοί.

-Όσοι είναι επιρρεπείς στα σπυράκια μπορούν καλύψουν αυτή την ….αδυναμία αφήνοντας μούσι.

-Αυτοί που δεν ξυρίζονται τακτικά είναι πιο εύκολο να πάθουν θυλακίτιδα (φλεγμονή στα τριχικά θυλάκια)

-Πριν το ξύρισμα με ξυράφι κάνε πίλινγκ στην επιδερμίδα σου ώστε να αποσπάσεις τα νεκρά κύτταρα και να μαλακώσεις τα γένια για πιο βαθύ αποτέλεσμα. Αν προτιμάς πιο παραδοσιακές δοκιμασμένες μεθόδους βάλε μία βρεγμένη πετσέτα για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμμάτων και στη συνέχεια άπλωσε την στο πρόσωπό σου. Μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο βελάντας θα σε  χαλαρώσουν  παράλληλα.

Πηγή

 

By | 2016-12-31T10:06:28+00:00 December 30th, 2016|TIPS|0 Comments
H τέχνη που υπηρετούμε με αστείρευτα δημιουργικό πάθος, μας έκανε να αισθανόμαστε την ανάγκη πως το κομμωτήριο σήμερα πρέπει να καταρτίζεται από έμπειρους επαγγελματίες, άριστα εκπαιδευμένους για να βιώνετε την κάθε επίσκεψη στα κομμωτήριά μας, σαν μοναδική εμπειρία προσιτής πολυτέλειας. Ορμώμενοι από αυτήν την φιλοσοφία, τα κομμωτήρια ikonomakis, έχουν δημιουργήσει το δικό τους εκπαιδευτικό κέντρο έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την ομοιογένεια, τη συνεχή τεχνική και ποιοτική αναβάθμιση των συνεργατών τους. Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στην ιστοσελίδα μας και ευχόμαστε να απολαύσετε μαζί μας την προσπάθεια για διαρκή αναβάθμιση της κομμωτικής τέχνης. Καλή απόλαυση!