Τα καλύτερα καλλυντικά από…τα σκουπίδια;

Τα καλύτερα καλλυντικά από…τα σκουπίδια;

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως τα makeup hauls αποτελούν ένα από τα αγαπημένα μας είδη βίντεο. Μπορούμε να περάσουμε ώρες ατελείωτες μπροστά στην οθόνη μας, θαυμάζοντας τα υπέροχα καλλυντικά που αγόρασαν οι αγαπημένοι μας youtubers. Φυσικά, ο θαυμασμός που μας ξυπνούν τα παραπάνω, συνοδεύεται και από μια ακόρεστη επιθυμία να τα αγοράσουμε όλα. Και με την αντίστοιχη απογοήτευση όταν δεν μπορούμε να το κάνουμε για οικονομικούς λόγους. Τι συμβαίνει όμως, όταν οι vloggers βρίσκουν τα προϊόντα αυτά δωρεάν (και όχι ως press samples); Ποια η αντίδρασή μας όταν μας δείχνουν τα καλύτερα καλλυντικά από…τα σκουπίδια;

Σωστά διαβάσατε. Τα τελευταία δύο χρόνια (με κορύφωση την στιγμή που το facebook επέτρεψε την live μετάδοση) έχουν γίνει viral πολλά βίντεο, με κοπέλες που κυριολεκτικά βουτούν σε σκουπιδοτενεκέδες για να βρουν καλλυντικά! Σοκαριστικό;

Τα καλύτερα καλλυντικά από...τα σκουπίδια

Οι εν λόγω κάδοι, βρίσκονται πίσω από πολυκαταστήματα που πωλούν καλλυντικά (όπως τα Sephora) και περιέχουν πολλά “άχρηστα για το κατάστημα” καλλυντικά. Για παράδειγμα, αν εσείς αγοράσετε μια παλέτα σκιών, την δοκιμάσετε και την επιστρέψετε, το κατάστημα θα την πετάξει, καθώς δεν μπορεί να την πουλήσει έστω και αν είναι ελάχιστα χρησιμοποιημένη. Για τον λόγο αυτό (και άλλους που δυστυχώς δεν γνωρίζουμε) καθημερινά καταλήγουν στα σκουπίδια μεγάλες ποσότητες προϊόντων, τα περισσότερα από τα οποία είναι σε καλή κατάσταση.

Όσοι επιδίδονται σε αυτές τις “ανασκαφές” φορούν, φυσικά, γάντια και αποστειρώνουν όλα όσα βρίσκουν με επαγγελματικό τρόπο. Αποφεύγουν να παίρνουν χρησιμοποιημένα προϊόντα που είναι σε κρεμώδη μορφή ή έχουν βουρτσάκι (όπως υγρά κραγιόν, μάσκαρα κλπ) και προτιμούν τις πούδρες και όσα υγρά βρίσκονται σε συσκευασία με αντλία κλπ. Επιπλέον, δεν είναι σπάνιο να βρουν και προϊόντα που είναι ολοκαίνουργια, μέσα στο προστατευτικό περιτύλιγμα!

Μια από τις youtubers που κάνουν συχνές “καταδύσεις” σε κάδους καλλυντικών, έδειξε σε ένα βίντεο της, προϊόντα μακιγιάζ που βρήκε στα σκουπίδια, τα περισσότερα σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, αξίας 200$ ! Τα δωρεάν καλλυντικά, όμως, δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο τόσοι άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για μακιγιάζ.

Πολλοί από αυτούς, το κάνουν επικαλούμενοι οικολογικούς σκοπούς, προκειμένου να μειώσουν τον όγκο των χημικών αποβλήτων. Επομένως, βρίσκουν δωρεάν καλλυντικά και…βοηθούν το περιβάλλον…I guess?

Εσείς θα δοκιμάζατε ποτέ το “dumpster diving” προκειμένου να βρείτε τα καλύτερα καλλυντικά από…τα σκουπίδια; Ή δεν θα το τολμούσατε; 😛

By | 2017-01-11T18:37:02+00:00 January 17th, 2017|BLOG, ΤΑΣΕΙΣ|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!