Τι δεν πρέπει να κάνουμε στα νύχια μας #3

Τι δεν πρέπει να κάνουμε στα νύχια μας #3

Αν το χάσατε, μπορείτε να δείτε και το δεύτερο μέρος του άρθρου μας αναφορικά με τις συνήθειες που βλάπτουν τα νύχια μας. Ας δούμε, τι δεν πρέπει να κάνουμε στα νύχια μας. ♥

τι δεν πρέπει να κάνουμε στα νύχια μας

Μην “πριονίζετε” τα νύχια σας

Η αριστερά-δεξιά κίνηση με την λίμα (που δίχως αμφιβολία την είδαμε από τη μαμά όταν ήμασταν μικρές), μπορεί να παρομοιαστεί με το κόψιμο των μαλλιών με χαλασμένο ψαλίδι. Οι άκρες των νυχιών θα ξεφτίσουν και θα γίνουν πολύ αδύναμες. Επιπλέον, δεν έχουμε αρκετό έλεγχο αναφορικά με το σχήμα, καθώς το νύχι αλλάζει πολύ γρήγορα όταν το λιμάρουμε με…μανία. Μάλιστα, μερικές φορές μπορούμε να δούμε το νύχι μας να κουνιέται, λόγω της πίεσης που ασκούμε (σαν δόντι έτοιμο να βγει). Δοκιμάστε μια πιο απαλή και ρευστή κίνηση.

τι δεν πρέπει να κάνουμε στα νύχια μας

τι δεν πρέπει να κάνουμε στα νύχια μας

Μην βάζετε βερνίκι πάνω από λάδι

Είναι σίγουρο πως όλες θέλουμε τα νύχια μας και τα δάχτυλά μας να είναι ενυδατωμένα και δίχως παρανυχίδες. Όταν όμως εφαρμόζουμε το μανό κατευθείαν πάνω από το λάδι περιποίησης που χρησιμοποιούμε, το σίγουρο είναι πως το μανικιούρ μας δεν θα κρατήσει πολύ. Πριν την εφαρμογή, θέλουμε τα νύχια να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται. Αφού έχετε κάνει όλα τα απαραίτητα στάδια (λιμάρισμα, ενυδάτωση κλπ), τρίψτε τα νύχια σας με λίγο βαμβάκι και ασετόν, εφαρμόστε βάση, μανό και top coat.

τι δεν πρέπει να κάνουμε στα νύχια μας

Μην κουνάτε το μανό για ανακάτεμα

Όταν έχουμε να χρησιμοποιήσουμε το μανό μας για καιρό, μπορούμε να δούμε τα συστατικά του να διαχωρίζονται στο μπουκαλάκι. Για να το ανακατέψετε, κυλήστε το ανάμεσα στα χέρια σας και μην το κουνάτε πάνω-κάτω. Για τον απλό λόγο πως, η κίνηση αυτή, δημιουργεί φυσαλίδες αέρα στο βερνίκι, οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν και στα νύχια σας σαν μικρές φουσκάλες.

τι δεν πρέπει να κάνουμε στα νύχια μας

τι δεν πρέπει να κάνουμε στα νύχια μας

Μην εφαρμόζετε παχιές στρώσεις μανό

Αρχικά, διότι θα πάρει ώρες για να στεγνώσει και να σκληρύνει απόλυτα. Επιπλέον, οι πολλές στρώσεις είναι και συνυφασμένες με φουσκάλες, άνιση εφαρμογή και όχι το πολυπόθητο smooth τελείωμα. Περιοριστείτε σε δύο (το πολύ τρεις) στρώσεις και βεβαιωθείτε πως η πρώτη έχει στεγνώσει καλά πριν να εφαρμόσετε την επόμενη. Αυτό είναι το μυστικό για μεγάλης διάρκειας μανικιούρ!

Εσείς τι απαντάτε στο ερώτημα τι δεν πρέπει να κάνουμε στα νύχια μας; ♥

Επισκεφθείτε το eshop μας για να ανακαλύψετε όλα τα αγαπημένα μας βερνίκια και προϊόντα περιποίησης των νυχιών 😉

By | 2017-03-03T13:57:47+00:00 March 3rd, 2017|BLOG, NAILS, TIPS|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!