Το 1876 εφευρέθηκε το 1ο τηλέφωνο μετά ήρθαν οι θεραπείες μαλλιών!

Το 1876 εφευρέθηκε το 1ο τηλέφωνο μετά ήρθαν οι θεραπείες μαλλιών!

Όσοι με γνωρίζουν έχουν εντρυφήσει στις αρχές και τις αξίες μου σχετικά με την τέχνη που ονομάζεται κομμωτική, αναφέρομαι ως τέχνη γιατί από κάποιο σημείο της ζωής του επαγγελματία πλέον δεν γίνεται για βιοποριστικούς λόγους αλλά λόγο του πάθους που έχει αναπτύξει για αυτή την προσφορά του. Είμαι ένας επαγγελματίας παθιασμένος με τα μαλλιά και την λεπτομέρεια, δεν μπορώ να δεχθώ τα μέτρια αποτελέσματα θεωρώ ότι τα μαλλιά είναι η υπογραφή κάθε γυναίκας και το χαρακτηριστικό που μπορεί να της χαρίσει ή να της αφαιρέσει αρκετή από την αίγλη της.

Όταν πριν από 4 χρόνια δημιουργήθηκε η 1η θεραπεία επανασύνδεσης δεσμών ήμουν ο 1ος που επικοινώνησα στους επαγγελματίες στην χώρα μας  αυτή την μοναδική καινοτομία, τότε μιλούσαμε για μια θεραπεία που επανενώνει τους σπασμένους δεσμούς των μαλλιών και που πραγματικά τότε μπορούσε να εξωθήσει τις δυνατότητες του βαφείου σε άλλο επίπεδο, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαδοθεί σε πολύ

γρήγορο χρόνο να αγαπηθεί και να βοηθήσει χιλιάδες γυναίκες γιατί πραγματικά ήταν μια οπτική που μέχρι πρότινος ούτε και μπορούσαμε να φανταστούμε.

Όσοι γνώρισαν αυτή την καινοτομία ειδικά οι επαγγελματίες πραγματικά πήγαν την δουλειά τους σε άλλο επίπεδο, οι καταναλώτριες απέκτησαν υπέροχα χρώματα πιο φωτεινά και πολύ μεγαλύτερη αντοχή στην φθορά άρα πιο μακριά μαλλιά αλλά με πολύ μεγάλο κόστος
. Πολλές φορές με ακούτε να λέω ότι τα μαλλιά σας επιστρέφουν συμπεριφορές, αυτό είναι ένα γεγονός όταν τους δείξεις αγάπη θα είναι μεταξένια δυνατά και ευκολοχτένιστα όταν τα παρατήσεις θα είναι θαμπά ξηρά με κακή υφή και θα έχετε το αποτέλεσμα των επιλογών σας.

Το 1876 εφευρέθηκε το τηλέφωνο μια συσκευή συνδιάλεξης η οποία μπορούσε να μεταφέρει ήχο μέσω ηλεκτρικών σημάτων από τον Σκοτσέζο Αλεξαντερ Γκράχαμ Μπελ, μια εφεύρεση που άλλαξε την επικοινωνία για πάντα μια και χρησιμοποιήστε ακόμα και σήμερα.

Το 1983 εφευρέθηκε το 1ο κινητό τηλ κόστιζε κάτι λιγότερο από 4.000$ και ζύγιζε περίπου 1 κιλό.
Σήμερα το 2018 35 χρόνια περίπου μετά το 1ο κινητό η ανάγκη για ασύρματη επικοινωνία εξακολουθεί να υπάρχει η διαφορά όμως είναι η εξέλιξη, σήμερα βρίσκεις κινητό τηλ από 50€ και καλύπτεις πλήρως τις ανάγκες σου. Βέβαια σήμερα βρίσκεις και κινητά τηλ όπου πλέον δεν κάνουν μόνο τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και βιντεοκλήσεις εφαρμόζουν πολύ πιο σύγχρονες τεχνολογίες εντοπίζουν το αυτοκίνητο σου το σπίτι σου μπορούν να ανοίξουν τον κλιματισμό στο σπίτι σου απομακρυσμένα αλλά ακόμα και να σε οδηγήσουν σε οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο μέσα από τα εξελιγμένα gps και τους αυτόματους navigators διασφαλίζουν να μην χαθείς.

Σημασία λοιπόν δεν έχει μόνο η εφεύρεση μιας καινοτομίας αλλά και η εξέλιξη αυτής ή ενός προϊόντος – κατηγορίας. Μπορούμε λοιπόν καυχιόμαστε ότι ήμασταν οι 1οι οι νεωτεριστές απολαμβάνοντας τους τίτλους και τις δάφνες μας ή να ξεχάσουμε την αρχική καινοτομία και να εξελιχθούμε να πάμε παρακάτω να συνεχίσουμε να αναζητούμε την καινοτομία. Το αναφέρω γιατί ακούω σχόλια του τύπου μην επιλέγετε υποκατάστατα μην επιλέγετε αντίγραφα μην επιλέγετε άλλες εταιρίες κτλ το δικό μας ήταν το 1ο το αυθεντικό κτλ κτλ κτλ.

Εμείς οι κομμωτές σε τι εξελισομεθα; Αναρωτιέμαι γιατί εγώ 1ος έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα plex και όλα τα bonds που έχουν βγει στην αγορά σε πραγματικό χρόνο και έχω καταλήξει στο ότι δεν θέλω να μένω στάσιμος αλλά να εξελίσσομαι. Γνωρίζεται ότι η εταιρεία που εφηύρε 1η την καινοτομία έχει καταθέσει αγωγή σε μια κορυφαία εταιρεία στον κόσμο ότι έχει αντιγράψει την πατέντα της άρα έμμεσα παραδέχεται ότι υπάρχει άλλη μια εταιρεία με ακριβώς το ίδιο προιον, δεν γνωρίζω εάν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς το διάβασα στις μεγαλύτερες και εγκυρότερες ιστοσελίδες του αγγλικού και αμερικανικού τύπου, αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι το προϊόν της εταιρείας είναι ένα εκπληκτικό προϊόν το οποίο στα δικά μου συγκριτικά τεστ έβγαλε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα σε ποιότητα αποτελέσματος σε ξάνοιγμα και είναι σαφώς πιο οικονομικό με την υπογραφή ενός κολοσσού με εξαιρετικό customer care. Το. Smartbond και το Wellaplex έχουν βγει ελάχιστους μήνες στην αγορά και πραγματικά έχουν κάνει την διαφορά δημιουργώντας ένα φανατικό κοινό, ότι το Bond Fusion της αγαπημένης μου Keune έχει αντικαταστήσει το αρχικό προιον που εγώ δούλευα σε ποσοστό 95% στο σαλόνι μου διότι όχι μόνο επανασυνδέει του σπασμένους δεσμούς όπως κάνει και το αρχικό αλλά λόγο του ότι βγήκε στην αγορά 3 χρόνια μετά έχει εξελίξει την φόρμουλα του επιπλέον δημιουργεί και νέους δεσμούς στα μαλλιά άρα μπορεί να μας δώσει τα πιο γεμάτα μαλλιά που μπορεί να μας δώσει οποιαδήποτε θεραπεία από αυτές που έχω δοκιμάσει με τεράστια αντοχή στον χρόνο.

Σημασία λοιπόν δεν έχει η εφεύρεση αλλά ποσό αυτό μπορεί εξελιχθεί στον χρόνο δυστυχώς προσωπικά δεν είδα τα τελευταία 4 χρόνια κάποια καινοτομία από την αρχική εταιρεία που δούλευα και αρχικά εμπιστεύτηκα, αντιθέτως ο ανταγωνισμός έχει κάνει αλματώδη βήματα σε εξέλιξη της καινοτομίας, έχουν προχωρήσει σε μειώσεις τιμών, κάνοντας την καινοτομία προσιτή προς τον επαγγελματία και τον καταναλωτή.
Σημασία λοιπόν δεν έχει ποιος δημιούργησε 1ος το προιον ή την κατηγορία αλλά σε τι το εξέλιξε, ποσό κοστίζει και ποσό μπορεί να βοηθήσει τον επαγγελματία κομμωτή να αναδείξει την δουλειά του αλλά και την κάθε γυναίκα να πετύχει τους στόχους της.

Όσοι επαγγελματίες και καταναλωτές δεν μπορείτε να καταλάβετε το σκεπτικό μου δεν έχετε παρά να πετάξετε το smartphone κινητό σας και να επιλέξετε ένα τηλ από αυτά των φωτογραφιών για μια εβδομάδα τότε θα έχετε απόλυτα εντρυφήσει στην δίκη μου οπτική γιατί επιλέγω πρώτα το #Bondfusion της #Keune και μετά το #Smartbond το #Wellaplex και το #omniplex σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

 

Θοδωρής Οικονομάκης

By | 2018-03-16T11:46:43+00:00 March 16th, 2018|BLOG, OLAPLEX, TIPS, ΤΑΣΕΙΣ|0 Comments
H τέχνη που υπηρετούμε με αστείρευτα δημιουργικό πάθος, μας έκανε να αισθανόμαστε την ανάγκη πως το κομμωτήριο σήμερα πρέπει να καταρτίζεται από έμπειρους επαγγελματίες, άριστα εκπαιδευμένους για να βιώνετε την κάθε επίσκεψη στα κομμωτήριά μας, σαν μοναδική εμπειρία προσιτής πολυτέλειας. Ορμώμενοι από αυτήν την φιλοσοφία, τα κομμωτήρια ikonomakis, έχουν δημιουργήσει το δικό τους εκπαιδευτικό κέντρο έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την ομοιογένεια, τη συνεχή τεχνική και ποιοτική αναβάθμιση των συνεργατών τους. Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στην ιστοσελίδα μας και ευχόμαστε να απολαύσετε μαζί μας την προσπάθεια για διαρκή αναβάθμιση της κομμωτικής τέχνης. Καλή απόλαυση!