Η Angelina Jolie μας γράφει από τη Namibia #3

Η Angelina Jolie μας γράφει από τη Namibia #3

Καθώς το HarperBazaar γιορτάζει την 150η επέτειό του, η Jolie μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της για τα δικαιώματα των γυναικών και την ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον.

By  and 

To άρθρο είναι από το Harperbazaar.com

Eπιμέλεια Γιώτα Πετσιώτη

(3/5)

Το Ίδρυμα N / aankusê συνεργάζεται με τους ανθρώπους της NamibiasSan, οι οποίοι θεωρούνται ο παλαιότερος πολιτισμός του κόσμου. Αντιπροσωπεύουν χιλιάδες χρόνια αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και άγριων ζώων, αλλά έχουν υποφέρει, όπως και άλλοι αυτόχθονες λαοί, από το να εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη γη τους λόγω της γεωργίας, την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και την εξάλειψη της άγριας πανίδας. Η καταστροφή των φυσικών οικοτόπων και της άγριας ζωής έχει αφήσει τους ανθρώπους του Sanανίκανους να κυνηγήσουν και να στηρίξουν τις οικογένειές τους.

«Αν η εμπειρία μου από τη ζωή με δίδαξε κάτι, αυτό είναι ότι αυτό που σε καθορίζει είναι αυτό που αντιπροσωπεύεις και αυτό που επιλέγεις να εναντιωθείς. Όπως λένε οι άνθρωποι του San: δεν χάνεσαι ποτέ αν μπορείς να δεις το μονοπάτι σου στον ορίζοντα».

Το ίδιο πράγμα συμβαίνει σε ολόκληρη την υφήλιο – στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική, την Ασία και τον Ειρηνικό – και οι γυναίκες είναι οι πιο συχνά πληγείσες. Οι γυναίκες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των φτωχών ανά τον κόσμο. Συχνά πέφτει σε εκείνες το βάρος να βρίσκουν τρόφιμα, νερό και καύσιμα για να μαγειρεύουν για τις οικογένειές τους. Όταν το περιβάλλον είναι κατεστραμμένο – για παράδειγμα, όταν καταστρέφονται τα αλιευτικά αποθέματα, η άγρια ζωή σκοτώνεται από λαθροκυνηγούς ή τα τροπικά δάση έχουν ισοπεδωθεί από μπουλντόζες – αυτό εμβαθύνει τη φτώχεια τους. Η εκπαίδευση και η υγεία των γυναικών είναι τα πρώτα πράγματα από τα οποία υποφέρουν. Το περιβάλλον είναι επίσης ένας κρίσιμος παράγοντας για τη μελλοντική παγκόσμια σταθερότητα, με 21,5 εκατομμύρια ανθρώπους εκτοπισμένους κάθε χρόνο παγκοσμίως από την κλιματική αλλαγή, ως μέρος των περισσότερων από 65 εκατομμύρια ανθρώπων που εκτοπίστηκαν συνολικά.

 

Το N / a’an ku sê εργάζεται για τη διατήρηση του φυσικού οικοτόπου και την προστασία των απειλούμενων ειδών, όπως οι ελέφαντες, οι ρινόκεροι και τα cheetahs, όπως αυτά που εικονίζονται στο άρθρο αυτό. Τα συνάντησα για πρώτη φορά το 2015, όταν ήταν μικρά και η οικογένειά μας ήταν χορηγός τους. Έμειναν ορφανά και παραλίγο να πεθάνουν. Τους παρασχέθηκε η απαραίτητη φροντίδα και τελικά ανάρρωσαν αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν στην άγρια φύση, καθώς έχουν χάσει τον φόβο τους για τους ανθρώπους και θα μπορούσαν να σκοτωθούν αν ξεφύγουν από το χώρο της φάρμας. Με τους αριθμούς των τσίτα να πέφτουν κάτω από τα 7.100 παγκοσμίως, η αποστολή είναι να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα.

By | 2017-10-21T12:37:20+00:00 October 23rd, 2017|BLOG, CELEBRITY LOOKS|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!