Η Angelina Jolie μας γράφει από τη Namibia #4

Η Angelina Jolie μας γράφει από τη Namibia #4

Καθώς το HarperBazaar γιορτάζει την 150η επέτειό του, η Jolie μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της για τα δικαιώματα των γυναικών και την ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον.

By  and 

To άρθρο είναι από το Harperbazaar.com

Eπιμέλεια Γιώτα Πετσιώτη

(4/5)

Αυτά τα cheetahs δεν είναι κατοικίδια, ούτε θα έπρεπε κάποιο άγριο ζώο να ζει ως κατοικίδιο. Μας εμπνέουν να βοηθήσουμε στην υπεράσπιση αυτών των μοναδικών, μαγικών άγριων πλασμάτων, σαν ένα μόνο από τα πολλά βήματα ώστε να διατηρήσουμε το περιβάλλον για τις επόμενες γενιές.

Ο καθένας από μας έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά μέσα από τις καθημερινές του επιλογές. Για παράδειγμα, μπορούμε να δεσμευτούμε ότι δεν θα αγοράζουμε παράνομα προϊόντα που προέρχονται από άγρια ζώα, όπως ελεφαντόδοντο ή κέρατο ρινόκερου.

Η μόδα ήταν κάποτε ένας βασικός παράγοντας που ενθάρρυνε την αγορά ρούχων, κοσμημάτων και αντικειμένων που φτιάχνονται από κομμάτια άγριων ζώων. Αλλά πλέον τα περιοδικά μπορούν να στέλνουν ένα διαφορετικό μήνυμα: αυτά τα άγρια ζώα ανήκουν στη φύση και το ελεφαντόδοντο είναι όμορφο μόνο αν βρίσκεται στον χαυλιόδοντα ενός ζωντανού ζώου.

Αυτό που κάνουμε, έστω και με όποιο τρόπο μπορούμε, έχει σημασία. Η ελπιδοφόρα σκέψη είναι ότι είναι στο χέρι μας. Μέσα στα επόμενα 150 χρόνια, η τεχνολογία πρόκειται να μας προσφέρει περισσότερους και καλύτερους τρόπους επικοινωνίας, καταπολέμηση της φτώχειας, υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φροντίδα για το περιβάλλον. Αλλά αυτό που επιλέγουμε να κάνουμε με την ελευθερία που έχουμε, θα κάνει όλη τη διαφορά. Αν η ζωή μου έχει διδάξει κάτι, είναι ότι αυτό που υπερασπίζεστε και αυτό που επιλέγετε να αντισταθείτε είναι αυτό που σας καθορίζει. Όπως λένε οι άνθρωποι του San, «δεν χάνεσαι ποτέ αν μπορείς να δεις το μονοπάτι σου στον ορίζοντα».

Η ηθοποιός και η σκηνοθέτης Angelina Jolie είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί τη φωνή της για να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η τελευταία της παραγωγή, The Breadwinner, μας διηγείται την ιστορία ενός 11χρονου Αφγανού κοριτσιού που ονομάζεται Parvana, το οποίο ντύνεται σαν αγόρι για να μπορέσει να ταΐσει την οικογένειά του στο υπό τον έλεγχο των Taliban Αφγανιστάν, όπου δεν επιτρέπεται στις γυναίκες να εργάζονται ή να φοιτούν στο σχολείο. Καθώς γιορτάζουμε την 150ή επέτειο από την ίδρυση του Harpers Bazaar, η Jolie μοιράζεται τις σκέψεις της για τα δικαιώματα των γυναικών σήμερα και την ευθύνη που έχουμε ο ένας απέναντι στον άλλο αλλά και απάναντι στο περιβάλλον μας.

By | 2017-10-21T12:26:58+00:00 October 24th, 2017|CELEBRITY LOOKS|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!