Η Angelina Jolie μας γράφει από τη Namibia #5

Η Angelina Jolie μας γράφει από τη Namibia #5

Καθώς το HarperBazaar γιορτάζει την 150η επέτειό του, η Jolie μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της για τα δικαιώματα των γυναικών και την ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον.

By  and 

To άρθρο είναι από το Harperbazaar.com

Eπιμέλεια Γιώτα Πετσιώτη

(5/5)

Το Bazaar δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην Αμερική, μόλις δύο χρόνια μετά το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου και την κατάργηση της δουλείας. Ήταν ένας κόσμος χωρίς αυτοκίνητα, σύγχρονα αντιβιοτικά ή ηλεκτρικό φωτισμό. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ζούσαν πέρα από τα 50α γενέθλιά τους και ήταν ακόμα σύνηθες για τις γυναίκες να πεθαίνουν κατά τον τοκετό.

Ως γυναίκα, για ένα μεγάλο μέρος του 19ου αιώνα στις περισσότερες δυτικές χώρες, δεν μπορούσες να φοιτήσεις στο πανεπιστήμιο και μια ολόκληρη σειρά από επαγγέλματα, όπως η ιατρική, η επιστήμη και τα νομικά, ήταν απαγορευτικά. Δεν θα μπορούσες να ψηφίζεις και να κερδίζεις αυτό το δικαίωμα σε πολλές χώρες για περισσότερο από μισό αιώνα.

Φαντάζομαι λοιπόν ότι αν μια αναγνώστρια του Bazaar εκείνης της εποχής μπορούσε να μας δει τώρα, θα έμενε έκπληκτη. Και επειδή μάλλον θα υποστήριζε τα δικαιώματα των γυναικών στη ζωή της, φαντάζομαι ότι θα ήταν ευγνώμων.

 Angelina Jolie είναι σκηνοθέτης, ειδική απεσταλμένη του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας. Το Breadwinner θα βρίσκεται στα βορειοαμερικανικά θέατρα στις 17 Νοεμβρίου, με ημερομηνίες παγκόσμιου κυκλοφορίας που θα ακολουθήσουν.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το διεθνές δίκαιο απαιτεί οι γυναίκες και τα κορίτσια να είναι ίσα με τους άνδρες και τα αγόρια. Αυτό σημαίνει πλήρη ισότητα στα εξής:

  • Το δικαίωμα συμμετοχής στη διεθνή, εθνική και τοπική πολιτική και κοινωνία.
  • Το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία και την πρόσβαση στην οικονομία.
  • Το δικαίωμα στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας.
  • Το δικαίωμα στη ζωή, και να μην υποβάλλονται σε βία, ιδίως βιασμό και ενδοοικογενειακή βία.
  • Το δικαίωμα στην ισότητα στις σχέσεις μεταξύ των μελών των οικογενειών, των κοινοτήτων και των θρησκειών

Αυτό το νόμιμο καθήκον για την εξασφάλιση της ισότητας των φύλων είναι υποχρεωτικό για όλα τα κράτη του κόσμου.

Πηγή: London School Of Economics Centre for Women Peace and Security; Further information available also on unwomen.org.

  • Ο γνωστός πληθυσμός των cheetah είναι λιγότερος από 7.100
  • Τα cheetahs έχουν εξαφανιστεί από τις τεράστιες εκτάσεις του ιστορικού τους εύρους, το οποίο έχει μειωθεί κατά 89% τα τελευταία 100 χρόνια
  • Τα ζωντανά cheetahs πιάνονται και πωλούνται παράνομα στο εμπόριο κατοικίδιων ζώων και επίσης θηρεύονται για τα δέρματά τους
  • Ο πρωταρχικός προορισμός των ζωντανών cheetahs για το εμπόριο κατοικίδιων ζώων είναι οι χώρες του Κόλπου
  • Τα δύο τρίτα των ζώων αυτών που διακινούνται εκτιμάται ότι θα πεθάνουν εξαιτίας του παράνομου εμπορίου

By | 2017-10-21T12:27:12+00:00 October 25th, 2017|BLOG, CELEBRITY LOOKS|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!