“Η Γλώσσα του Σώματος – Όσα πρέπει να ξέρει η Γυναίκα του σήμερα”

“Η Γλώσσα του Σώματος – Όσα πρέπει να ξέρει η Γυναίκα του σήμερα”

Ένα από τα σημαντικότερα θεωρητικά μαθήματα Αυτοάμυνας που διδάσκουμε στο Krav Maga Protonotarios για Γυναίκες είναι η Γλώσσα του Σώματος. Είναι εξίσου σημαντική όσο και το πρακτικό κομμάτι της προπόνησης.

Η Γλώσσα του Σώματος μας διδάσκει την επικοινωνία που έχουμε με τους ανθρώπους χωρίς να χρησιμοποιούμε την ομιλία. Στην καθημερινότητά μας, όλοι οι άνθρωποι χαρακτηριζόμαστε ως “ερασιτέχνες” ψυχολόγοι, κάτι σαν “παρατηρητές”. Παρατηρούμε τους άλλους προσπαθώντας να καταλάβουμε πως αισθάνονται και τι πραγματικά είναι αυτό που θα ήθελαν να εκφράσουν λεκτικά τη συγκεκριμένη στιγμή.

Είναι γνωστό ότι από τη φύση τους οι γυναίκες είναι ικανότερες να κατανοήσουν τη Γλώσσα του Σώματος σε σχέση με τους άντρες. Για παράδειγμα, οι γυναίκες επεξεργάζονται τα μηνύματα που παίρνουν από τους άλλους με 16 διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου ταυτόχρονα, ενώ οι άντρες αντίστοιχα χρησιμοποιούν περίπου 6 με 7 μέρη του εγκεφάλου.

Κάθε γυναίκα είναι σημαντικό να μπορεί να αποδικοποιεί τους ανθρώπους γύρω της, πόσο μάλλον όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσει επιτυχώς μια στρεσογόνα κατάσταση. Οπως έχουμε αναφέρει και σε παλιότερα άρθρα μας, η Μισή Μάχη είναι στο Μυαλό μας. Καταφέρνοντας να αναγνωρίσουμε τα σημάδια των ανθρώπων που θα μπορούσαν να μας βλάψουν, μπορούμε να αποφύγουμε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις, όπως επίσης αν βρεθούμε σε αυτές, να μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε σωστά.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, η γυναίκα “του σήμερα” να μάθει να αποδικοποιεί αυτά που συμβαίνουν γύρω της, έχοντας ως το πιο δυνατό της “όπλο” την αντίληψη και την πρόληψη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί με την Αναστασία Σιδηρά και να κάνετε το 1ο σας μάθημα Δωρεάν!!!

anastasia sidira

Αναστασία Σιδηρά

Εκπαιδεύτρια & Υπεύθυνη Τμημάτων Αυτοάμυνας

Διεύθυνση: Πόντου 10, Κορυδαλλός

Τηλ. 6940188122

facebook

a.sidira@kravmagaprotonotarios.gr

από το likewoman.gr

By | 2018-01-15T20:45:06+00:00 January 15th, 2018|BLOG, TIPS|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!