Η ΠΛΕΞΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΥΡΝΑΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Η ΠΛΕΞΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΥΡΝΑΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Είμαι κάπως ακαμάτρα σε ό,τι έχει να κάνει με make up και μαλλιά (και ναι, το ξέρω είμαι εγώ που τα γράφω και σου λέω να μην βαριέσαι και να πειραματίζεσαι). Για όσους όμως με ξέρουν, ξέρουν πως το maximum που μπορώ να κάνω με τα μαλλιά μου είναι να πιάνω ένα ponytail. That’s it. Αλλά… Duh (!) λόγω δουλειάς βλέπω κατά μέσο όρο 4 κομμωτές το μήνα. Και μιας και 1) έπρεπε να βρω ένα χόμπι 2) να κάνω κάποιες μικροαλλαγές στην εμφάνισή μου και 3) να σταματήσω να μουρμουράω (γενικά!) και αν εκμεταλλευτώ οοοοοοοοολααααα εκείνα τα πλεονεκτήματα που έχει αυτή η δουλειά (#lovemyojob και τέτοια) προέκυψε αυτό το θέμα!

Έμαθα να κάνω, λοιπόν, αυτή την πλεξίδα που θα δεις παρακάτω και έκτοτε κυκλοφορώ μόνο με τέτοια μαλλιά (νταξ, και κάποιες ό,τι να ΄ναι κοτσίδες για εκείνες τις βαριεστημένες μέρες). Και μην φανταστείς ότι απλώς ξύπνησα μια μέρα μετά από υπνοπαιδεία σε κομμωτήριο και έκανα πλεξίδα τυφλό σύστημα. Πέρασα πολλές ώρες με την Έλενα Οικονομάκη (είναι το έταιρον ήμισυ των κομμωτηρίων Ikonomakis) η οποία είναι φανταστική στη δουλειά της γιατί σου βγάζει όχι μόνο την πιο περίεργη πλεξίδα ψαροκόκαλο αλλά και το ψάρι ολόκληρο(!) αλλά έχει και τόση υπομονή να σου δείξει πώς να την κάνεις κι εσύ, πράγμα βασικό για την δική μου ανεπίδεκτη μαθήσεως περίπτωση.

Στο θέμα μας: πώς θα κάνεις αυτή την πλεξίδα (και θα την κάνεις, δεν γίνεται! Εδώ την έκανα εγώ!)

1. Έστω ότι έχεις χωρίστρα στη μέση και έστω ότι έχεις ίσια μαλλιά. Αν όχι, τα κάνεις και τα δύο. Τώρα, πιάνεις από την μια μεριά της χωρίστρας τρεις μικρές τουφίτσες. Η πρώτη- πρώτη πλέξη που θα κάνεις είναι κλασική πλεξίδα. Συνεχίζεις με μια τύπου γαλλική. Δηλαδή, προσθέτεις τουφίτσες σταθερές από το πλάι όσο προχωράς, μια από την πάνω μεριά και μια από την κάτω. Σκέψου: έχεις μια σταθερή κοτσίδα στην μέση και προσθέτεις τούφες από πάνω και από κάτω όσο συνεχίζεις.
2. Κάνεις το ίδιο πράγμα μέχρι το ύψος του αυτιού και μετά συνεχίζεις για λίγο με μια κλασική πλεξίδα.
3. Πιάνεις την άκρη με ένα λαστιχάκι, λεπτό και στο χρώμα των μαλλιών σου ώστε να μην φαίνεται και στερεώνεις με τσιμπιδάκι στο πίσω μέρος των μαλλιών σου.
4. Κάνεις το ίδιο και από την άλλη μεριά, ενώνεις με λαστιχάκι τις δύο πλεξίδες και φτάνεις σε αυτή τη φάση. Σχεδόν ξεμπέρδεψες!
5. Τώρα, επειδή η τάση είναι τα χαλασμένα, με τα δάχτυλά σου ανοίγεις τις πλεξίδες. Και τώρα ξεμπέρδεψες για τα καλά!

Εεεεε! Μην σκύβεις το κεφάλι! Αν δεν σου βγει με την μια αυτή η πλεξίδα, απλώς προσπάθησε και κάνε practice ξανά και ξανά. Κάποια στιγμή θα την πετύχεις. Και στο λέω εγώ που βλ. την αρχή αυτού του post…

Be… youtifull!

πηγή: tlife

By | 2015-10-09T13:52:41+00:00 May 6th, 2015|BLOG, HAIR, TIPS|0 Comments
H τέχνη που υπηρετούμε με αστείρευτα δημιουργικό πάθος, μας έκανε να αισθανόμαστε την ανάγκη πως το κομμωτήριο σήμερα πρέπει να καταρτίζεται από έμπειρους επαγγελματίες, άριστα εκπαιδευμένους για να βιώνετε την κάθε επίσκεψη στα κομμωτήριά μας, σαν μοναδική εμπειρία προσιτής πολυτέλειας. Ορμώμενοι από αυτήν την φιλοσοφία, τα κομμωτήρια ikonomakis, έχουν δημιουργήσει το δικό τους εκπαιδευτικό κέντρο έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την ομοιογένεια, τη συνεχή τεχνική και ποιοτική αναβάθμιση των συνεργατών τους. Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στην ιστοσελίδα μας και ευχόμαστε να απολαύσετε μαζί μας την προσπάθεια για διαρκή αναβάθμιση της κομμωτικής τέχνης. Καλή απόλαυση!