Λάθη μακιγιάζ που δεν γνωρίζατε πως κάνετε

Λάθη μακιγιάζ που δεν γνωρίζατε πως κάνετε

Ακόμη και αν είστε τόσο παθιασμένες με την ομορφιά όσο εμείς, το πιο πιθανό είναι πως υπάχουν πράγματα που δεν γνωρίζετε. Είτε διότι είστε νέες στον χώρο και τώρα αρχίζετε να μαθαίνετε, είτε διότι-πολύ απλά-δεν μπορέσατε να συγκρατήσετε την συγκεκριμένη πληροφορία. Το μυαλό μας βομβαρδίζεται καθημερινά με πληροφορίες, βίντεο και εικόνες και μπορεί να συγκρατήσει μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό από όλα όσα προσλαμβάνει. Για τον λόγο αυτό, αποφασίσαμε να συντάξουμε μια εμπεριστατωμένη λίστα την οποία θα μπορείτε να συμβουλεύεστε ανά πάσα στιγμή σε περίπτωση που κάτι ξεχάσετε 😉 Ας δούμε, λοιπόν, τα λάθη μακιγιάζ που δεν γνωρίζατε πως κάνετε! ♥

λάθη μακιγιάζ που δεν γνωρίζατε πως κάνετε

Δεν πλένετε τα πινέλα σας

Είπαμε να ξεκινήσουμε με κάτι προφανές. Μην αισθάνεστε άσχημα που δεν το κάνετε όσο συχνά θα έπρεπε. Ακόμη και οι επαγγελματίες makeup artist ομολογούν πως το καθάρισμα των πινέλων τους αποτελεί το λιγότερο αγαπημένο του κομμάτι της δουλειάς. Αλλά το κάνουν. Και πρέπει να το κάνετε και εσείς διότι, ακόμη και αν δεν σας ενδιαφέρει το γεγονός πως τα βρόμικα πινέλα μπορεί να σας προκαλέσουν ακμή, πρέπει να θυμάστε πως επηρεάζουν αρνητικά και την εφαρμογή του μακιγιάζ.

Χρησιμοποιήστε ειδικά σαπούνια και αντισηπτικά ή το σαμπουάν/σκληρό σαπούνι που ήδη έχετε στο σπίτι σας 😉

λάθη μακιγιάζ που δεν γνωρίζατε πως κάνετε

Βάζετε bronzer σε όλο το πρόσωπο

Αν θέλετε να φαίνεται το πρόσωπό σας πιο μαυρισμένο, δοκιμάστε ένα self-tanner για το πρόσωπο. Η χλωμή επιδερμίδα σας κοντά στις ρίζες των μαλλιών και στον λαιμό θα σας προδώσει αμέσως αν χρησιμοποιήσετε bronzer. Περιορίστε την εφαρμογή του στα ψηλά σημεία του προσώπου σε ελεγχόμενη ποσότητα. Επιπλέον, προσοχή στο χρώμα και στην ποσότητα shimmer που θα περιέχει.

λάθη μακιγιάζ που δεν γνωρίζατε πως κάνετε

 Δοκιμάζετε το foundation στο χέρι σας

Πολύ απλά, το πρόσωπό σας δεν έχει το ίδιο χρώμα με τα χέρια σας. Λαμβάνουν διαφορετική έκθεση στον ήλιο και, φυσικά, η επιδερμίδα εκεί είναι διαφορετική. Επομένως, πρώτον, το χρώμα του δέρματος θα είναι διαφορετικό και, δεύτερον, ένα προϊόν που δεν ερεθίζει το χέρι σας μπορεί να ερεθίσει το πρόσωπό σας.

Δοκιμάστε το foundation στην γραμμή του σαγονιού ή και, ιδανικά, σε όλο το πρόσωπο.

λάθη μακιγιάζ που δεν γνωρίζατε πως κάνετε

Δεν ξεβάφεστε

Πόσες…πόσες φορές σας το έχουμε πει; Πολλές. Δεν θα σταματήσουμε, όμως, μέχρι να μην υπάρχει ούτε μία από εσάς που κοιμάται βαμμένη. Αυτή η κακιά (και κάπως αηδιαστική) συνήθεια, όχι μόνο θα σας προκαλέσει ανεπιθύμητη ακμή, αλλά θα κάνει και το δέρμα σας να γεράσει πιο γρήγορα. Το μακιγιάζ μένει στους πόρους σας και τους διογκώνει, κάτι που με τον καιρό γίνεται μόνιμο.

Εσείς σε πόσα από τα λάθη μακιγιάζ που δεν γνωρίζατε πως κάνετε έχετε υποκύψει; ♥

By | 2017-03-31T12:15:40+00:00 March 28th, 2017|BLOG, MAKE UP, TIPS|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!