Λόγοι για τους οποίους δεν μακραίνουν τα μαλλιά

Λόγοι για τους οποίους δεν μακραίνουν τα μαλλιά

Γράφει η Ραπουνζέλ, οπότε δώστε βάση σε όσα ακολουθούν 😛 Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχομαι (από φίλες μου και από άγνωστες κοπέλες στον δρόμο) είναι πώς κατάφερα να μακρύνω τα μαλλιά μου τόσο πολύ. Συνήθως απαντώ πως χρειάζονται φροντίδα και υπομονή και, φυσικά, αποχή όσο γίνεται από συνήθειες που τα ταλαιπωρούν (όπως υπερβολική θερμότητα κλπ). Πέραν αυτών, όμως, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το μήκος των μαλλιών μας και, πιθανώς να τα αποτρέπουν από το να μακρύνουν. Όπως ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο, οτιδήποτε συμβαίνει στο εσωτερικό του οργανισμού μας, αντικατοπτρίζεται και στο εξωτερικό. Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν μακραίνουν τα μαλλιά μας.

Έλλειψη Σιδήρου

Ειδικά εμείς οι γυναίκες, αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα. Οι καλύτερες πηγές σιδήρου, για καλή μας τύχη, βρίσκονται σε συνηθισμένες τροφές όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, βοδινό κρέας, ξηροί καρποί, όσπρια και σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Επιπλέον, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για κάποιο συμπλήρωμα σιδήρου.

Έλλειψη ύπνου

Ο ύπνος είναι απαραίτητος ακόμη και για τα μαλλιά μας. Η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει πληθώρα προβλημάτων στο δέρμα και την τρίχα μας. Επομένως, βεβαιωθείτε πως κοιμάστε αρκετά. Μπορείτε να ονειρεύεστε τα μελλοντικά μακριά μαλλιά σας 😛

Άγχος

Ως γνωστόν, το στρες μπορεί να επηρεάσει τα πάντα στο σώμα και τον οργανισμό μας. Και, δυστυχώς, έχουμε μπόλικο. Μάλιστα, το άγχος, μπορεί όχι μόνο να αποτρέπει τα μαλλιά να μακραίνουν αλλά και να οδηγήσει σε απώλειά τους.

Λάθος Προϊόντα

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε πρέπει να προσφέρουν στα μαλλιά μας τα στοιχεία που χρειάζονται για να είναι δυνατά και υγιή και να καταπολεμούν την φθορά από την θερμότητα και το πέρασμα του χρόνου. Χρησιμοποιήστε μια μάσκα για βαθιά θρέψη και ενυδάτωση, καθώς και το κατάλληλο σαμπουάν, conditioner κλπ για τον τύπο μαλλιών σας.

Πολύ Συχνό Κούρεμα

Παρότι είναι καλό να κόβουμε την ψαλίδα προτού προχωρήσει πολύ, δεν πρέπει να το παρακάνουμε. Συμβουλευτείτε τους hair experts αναφορικά με την συχνότητα που πρέπει να έχουν τα κουρέματά σας 😉

Εσείς γνωρίζατε πως αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν μακραίνουν τα μαλλιά μας; ♥

Επισκεφθείτε το eshop μας για να ανακαλύψετε τα αγαπημένα μας επαγγελματικά προϊόντα για την φροντίδα και την περιποίηση των μαλλιών! ^_^

By | 2017-04-08T13:42:25+00:00 April 8th, 2017|BLOG, HAIR, HEALTH, TIPS|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!