Πέρλες και αιώνια θηλυκότητα

Πέρλες και αιώνια θηλυκότητα

Πέρλες και αιώνια θηλυκότητα…Λευκή της αθωότητας…Μπλε της σοφίας…Χρυσή της ευημερίας…Ροζ της ομορφιάς…και κρεμ της ευτυχίας…
Οι πέρλες είναι πάλι στο προσκήνιο….μήπως έφυγαν και ποτέ. Διαχρονικές πάντα με το πέρασμα των χρόνων γίνονται όλο και πιο Must.
Οι πέρλες συνόδευσαν αυτοκράτειρες και βασίλισσες της Δύσης και της Ανατολής  στο θρόνο τους, στόλισαν τις σταρ του κινηματοφράφου εντός και εκτός οθόνης και έγιναν το σύμβολο της αιώνιας θηλυκότητας, νικώντας ακόμα και τα διαμάντια.
Για τους αρχαίους Έλληνες συμβόλιζαν την αγάπη ενώ για τους Ρωμαίους αναδείκνυαν την κοινωνική θέση. Οι λαοί των  Νότιων Θαλασσών τις χρησιμοποιούσαν ως συνάλλαγμα και στην αρχαία Κίνα ήταν σύμβολο αγνότητας.
Στην Μεσαιωνική Ευρώπη και στην Αναγέννηση τις φορούσαν οι γυναίκες της βασιλικής αυλής και της αριστοκρατίας και οι άντρες τις κρατούσαν στη μάχη για φυλαχτό.
Το 1920 η Coco Chanel έμαθε τις γυναίκες να φοράνε πέρλες με κάθε τους σύνολο έστω κι αν προέρχονται από φτηνό και συνθετικό υλικό ενώ η δεκαετία του ’30 θα αποθεώσει τις πέρλες όσο καμία άλλη εποχή καθώς άρχισαν να καλλιεργούνται και να χρωματίζονται.
Οι σταρ του κινηματογράφου της δεκαετίας του ’50 ανέδειξαν τις πέρλες σε σύμβολο αιώνιας θηλυκότητας και οι μόδιστροι των επόμενων δεκαετιών θα τις βάλουν σε πολλές κολεξιόν σε ρομαντικές αλλά και ροκ δημιουργίες.
 Έτσι και εσείς, δώστε έναν τόνο θηλυκότητας στο καθημερινό σας look, προσθέτωντας ένα κολιέ, ένα βραχιόλι  ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από πέρλες στο χρώμα που σας αρέσει! Από το πιο μοντέρνο μέχρι το πιο κλασσικό. Από το πιο vintage μέχρι το πιο ροκ, από το πρωι μέχρι το βράδυ. Μην τις αποχωρίζεστε ποτέ!
Ζώζα Κ.
Fashion Stylist
Πέρλες και αιώνια θηλυκότητα από το ikewoman.gr
Αποτέλεσμα εικόνας για pearl accessories
Αποτέλεσμα εικόνας για pearl accessories
Αποτέλεσμα εικόνας για pearl accessories
Σχετική εικόνα
Αποτέλεσμα εικόνας για pearl accessories

By | 2017-11-25T23:03:48+00:00 November 26th, 2017|BLOG, FASHION|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!