Προϊόντα ομορφιάς που βλάπτουν το περιβάλλον #2

Προϊόντα ομορφιάς που βλάπτουν το περιβάλλον #2

Θα τα βρείτε χωμένα στα μαξιλάρια του καναπέ, κάτω από το κρεβάτι σας, στον πάτο της τσάντας σας, σε κρυφές τσέπες, στο διαμέρισμα του αγοριού σας και σε μέρη του αυτοκινήτου σας που δεν γνωρίζατε πως υπάρχουν. Ο λόγος, φυσικά, για τα τσιμπιδάκια (ή φουρκέτες ή kirby grips) που όλες χρησιμοποιούμε και όλες, μα όλες, αγοράζουμε και χάνουμε με το κιλό. Είναι μικρά και χωρίς αξία και είναι εύκολο να προμηθευτούμε περισσότερα. Έτσι, δεν τους δίνουμε την απαραίτητη προσοχή. Και αυτό, γιατί δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις αυτής της απώλειάς μας στην φύση. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα προϊόντα ομορφιάς που βλάπτουν το περιβάλλον!

Αν το χάσατε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στο πρώτο μέρος του άρθρου μας και να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερα προϊόντα ομορφιάς που δεν κάνουν καλό στο περιβάλλον. Ας συνεχίσουμε!

Το πρόβλημα: Μπατονέτες

Οι μπατονέτες (ή cotton buds), παραδόξως αποτελούν μια ακόμη τεράστια απειλή στο οικοσύστημα. Ειδικά καθώς πολλοί άνθρωποι τις πετούν στην λεκάνη της τουαλέτας και απλώς τραβούν το καζανάκι (γεμάτο ειδυλλιακές εικόνες και το σημερινό άρθρο). Ο φωτογράφος της άγριας ζωής, Justin Hofman, μοιράστηκε μαζί μας στο Instagram την φωτογραφία ενός ιππόκαμπου που κρατά μια μπατονέτα με την ουρά του τυλιγμένη γύρω από αυτή. Αυτή, αποτελεί μια πολύ καλή και πετυχημένη υπενθύμιση πως, από την στιγμή που θα εισέλθουν στο αποχετευτικό μας σύστημα, δεν περνάει πολύς καιρός μέχρι αυτές να καταλήξουν στη θάλασσα.

Καθώς είναι τόσο λεπτές και ελαφριές, μπορούν να περάσουν μέσα από τα περισσότερα συστήματα επεξεργασίας λημμάτων και να φτάσουν στην θάλασσα. Εκεί, δεν διασπώνται ποτέ εντελώς, αλλά απλώς σπάνε σε μικρότερα κομμάτια και μικροσκοπικά σωματίδια που αποβαίνουν τοξικά για την θαλάσσια ζωή. Επιπλέον, ολοένα και περισσότερες πλαστικές μπατονέτες ξεβγάζονται στις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών. Και σίγουρα είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να βρει όταν χτίζει κάστρα στην άμμο.

Η λύση

Αρχικά, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην πετάτε τις μπατονέτες στην τουαλέτα αλλά στον κάδο απορριμμάτων. Ακόμη, καλό είναι να προτιμάτε τις χάρτινες αντί για τις πλαστικές μπατονέτες, καθώς διασπώνται όταν καταλήξουν σε χωματερές.

Ποια είναι η δική σας άποψη για τα προϊόντα ομορφιάς που βλάπτουν το περιβάλλον; Με ποιον τρόπο θα βοηθήσετε εσείς στην προστασία της φύσης;

By | 2017-11-02T20:20:39+00:00 November 2nd, 2017|BLOG, HAIR, MAKE UP|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!