Προϊόντα ομορφιάς που βλάπτουν το περιβάλλον #3

Προϊόντα ομορφιάς που βλάπτουν το περιβάλλον #3

Θα τα βρείτε χωμένα στα μαξιλάρια του καναπέ, κάτω από το κρεβάτι σας, στον πάτο της τσάντας σας, σε κρυφές τσέπες, στο διαμέρισμα του αγοριού σας και σε μέρη του αυτοκινήτου σας που δεν γνωρίζατε πως υπάρχουν. Ο λόγος, φυσικά, για τα τσιμπιδάκια (ή φουρκέτες ή kirby grips) που όλες χρησιμοποιούμε και όλες, μα όλες, αγοράζουμε και χάνουμε με το κιλό. Είναι μικρά και χωρίς αξία και είναι εύκολο να προμηθευτούμε περισσότερα. Έτσι, δεν τους δίνουμε την απαραίτητη προσοχή. Και αυτό, γιατί δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις αυτής της απώλειάς μας στην φύση. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα προϊόντα ομορφιάς που βλάπτουν το περιβάλλον!

Αν το χάσατε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στο δεύτερο μέρος του άρθρου μας και να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερα προϊόντα ομορφιάς που δεν κάνουν καλό στο περιβάλλον. Ας συνεχίσουμε!

Το πρόβλημα: Αντιβακτηριδιακό Σαπούνι

Λογικά αισθάνεστε πως κάνετε χάρη, τόσο στον εαυτό σας όσο και σε όλους τους υπόλοιπους, όταν πλένετε τα χέρια σας με αντιβακτηριδιακό σαπούνι. Παρόλα αυτά, οι ερευνητές έχουν αρχίσει να πιστεύουν πως τα έντονα χημικά στοιχεία του συγκεκριμένου σαπουνιού είναι υπερβολικά δυνατά για τα εργοστάσια επεξεργασίας λημμάτων. Το χημικό που αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή είναι το triclosan, το οποίο οι έρευνες δείχνουν πως έχει την δυνατότητα να αναστατώσει τις ορμόνες.

Αυτό, για αρχή αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους καθώς μια μικρή  ποσότητά του περνά στο πόσιμο νερό μας και, κατ’ επέκταση στον οργανισμό μας. Ακόμη, υπάρχει η αντίληψη πως τα επίπεδα συγκέντρωσης των χημικών αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό στις θάλασσες και τους ωκεανούς, κάτι που φυσικά μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβές για τους θαλάσσιους οργανισμούς και την θαλάσσια ζωή.

Η λύση

Για να αποφύγετε όλα τα παραπάνω που, δίχως αμφιβολία δεν ακούγονται ιδιαίτερα ευοίωνα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια και να επιστρέψετε στα απλά, παραδοσιακά σαπούνια. Όχι μόνο θα χρησιμοποιείτε κάτι που είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και κάτι αποτελεσματικό. Έρευνες έχουν δείξει πως τα αντιβακτηριδιακά και τα απλά σαπούνια είναι το ίδιο αποτελεσματικά στην καταπολέμιση των βακτηριδίων και στην πρόληψη μολύνσεων.

Ποια είναι η δική σας άποψη για τα προϊόντα ομορφιάς που βλάπτουν το περιβάλλον; Με ποιον τρόπο θα βοηθήσετε εσείς στην προστασία της φύσης;

By | 2017-11-02T20:41:33+00:00 November 2nd, 2017|BLOG, HEALTH, MAKE UP|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!