Προϊόντα ομορφιάς που βλάπτουν το περιβάλλον

Προϊόντα ομορφιάς που βλάπτουν το περιβάλλον

Θα τα βρείτε χωμένα στα μαξιλάρια του καναπέ, κάτω από το κρεβάτι σας, στον πάτο της τσάντας σας, σε κρυφές τσέπες, στο διαμέρισμα του αγοριού σας και σε μέρη του αυτοκινήτου σας που δεν γνωρίζατε πως υπάρχουν. Ο λόγος, φυσικά, για τα τσιμπιδάκια (ή φουρκέτες ή kirby grips) που όλες χρησιμοποιούμε και όλες, μα όλες, αγοράζουμε και χάνουμε με το κιλό. Είναι μικρά και χωρίς αξία και είναι εύκολο να προμηθευτούμε περισσότερα. Έτσι, δεν τους δίνουμε την απαραίτητη προσοχή. Και αυτό, γιατί δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις αυτής της απώλειάς μας στην φύση. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα προϊόντα ομορφιάς που βλάπτουν το περιβάλλον!

Το πρόβλημα: τσιμπιδάκια

Σύμφωνα με έρευνα του Business Waste, τα τσιμπιδάκια έχουν αρχίσει να επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον. Μάλιστα, έδειξε πως το σοκαριστικό 98% από τα τσιμπιδάκια που αγοράζουμε, καταλήγει σε χωματερές. Το μέσο τσιμπιδάκι αντέχει περίπου δύο εβδομάδες προτού σπάσει (τα κορίτσια μου που έχουν πολλά μαλλιά με καταλαβαίνουν απόλυτα) και, αναπόφευκτα, καταλήγει στα σκουπίδια.

Ένας τρόπος για να περιορίσουμε την φθορά, είναι να τα προσέχουμε περισσότερο όμως οι ειδικοί αναφέρουν πως η μόνη λύση που θα μπορούσε να έχει πραγματικά αποτελέσματα είναι η αλλαγή στο υλικό κατασκευής τους. Αντί, δηλαδή, για τα κλασικά μεταλλικά που έχουμε συνηθίσει, να κυκλοφορήσουν στην αγορά τσιμπιδάκια από ανακυκλώσιμα υλικά.

Δυστυχώς, όμως, τα τσιμπιδάκια δεν αποτελούν την μόνη beauty επιβάρυνση για το οικοσύστημα. Στα νεσεσέρ και στα ντουλάπια μας κρύβονται διάφορα προϊόντα που, εν καιρώ, καθίστανται βλαβερά για το περιβάλλον.

Το πρόβλημα: Glitter

Ο κόσμος της ομορφιάς είναι πραγματικά εθισμένος στο glitter (και όχι άδικα – αν θέλετε την άποψή μου). Πρέπει, όμως να αναλογιστούμε και που καταλήγει το glitter μετά το τέλος του πάρτι. Φτιαγμένα από μικροσκοπικές νιφάδες αλουμινίου και πλαστικού, όταν τα ξεπλένουμε στον νιπτήρα, αυτά τα micro – plastics ταξιδεύουν μέσα στις αποχετεύσεις και, αναπόφευκτα, καταλήγουν στην θάλασσα. Το συμβατικό glitter δεν διασπάται και έτσι παραμένει στο νερό όπου μπορεί να φαγωθεί από την θαλάσσια ζωή. Με άλλα λόγια, είναι κακά νέα.

Η λύση: Βιοδιασπώμενο Glitter

Αναλογιζόμενες τους παραπάνω προβληματισμούς, υπάρχουν ορισμένες εταιρίες καλλυντικών που παράγουν βιοδιασπώμενο glitter. Έτσι, μπορούμε να έχουμε όλη την λάμψη που επιθυμούμε, δίχως να επιβαρύνουμε το οικοσύστημα.

Ποια είναι η δική σας άποψη για τα προϊόντα ομορφιάς που βλάπτουν το περιβάλλον; Με ποιον τρόπο θα βοηθήσετε εσείς στην προστασία της φύσης;

By | 2017-10-29T18:44:37+00:00 October 31st, 2017|BLOG, HEALTH, MAKE UP|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!