Πως να καταπολεμήσετε το λιπαρό δέρμα #2

Πως να καταπολεμήσετε το λιπαρό δέρμα #2

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, ή έστω λιπαρή ζώνη Τ, γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα που αυτός ο τύπος δέρματος αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση. Το μακιγιάζ  δείχνει υπέροχο στην αρχή της ημέρας και γυαλίζει σαν λίπος κρέατος στο τέλος της. Τα σπυράκια αποτελούν μόνιμους κατοίκους της επιδερμίδας και τα blotting sheets δεν λείπουν ποτέ από την τσάντα. Και, παρότι σίγουρα έχετε ανακαλύψει όλα τα σούπερ – ματ προϊόντα μακιγιάζ, τίποτα όμως δεν καλύπτει ποτέ όλες τις ανάγκες σας. Σίγουρα το DNA ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τον τύπο της επιδερμίδας σας, όμως δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που την επηρεάζει. Η καθημερινή σας δραστηριότητα, το περιβάλλον στο οποίο κινείστε και οι ορμόνες σας μπορούν επίσης να έχουν επίδραση στο δέρμα σας. Ας δούμε, λοιπόν, πως να καταπολεμήσετε το λιπαρό δέρμα! ♥

Αν το χάσατε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στο πρώτο μέρος του άρθρου μας για να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερες συμβουλές για την αντιμετώπιση του λιπαρού δέρματος!

Δώστε βάση στην ενυδάτωση

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που οι δερματολόγοι εντοπίζουν στους περισσότερους ασθενείς με λιπαρό δέρμα, είναι η απουσία της ενυδατικής κρέμας στην καθημερινότητά τους. “Η ενυδάτωση είναι σημαντική για να διατηρηθεί το φράγμα του δέρματος άθικτο”, εξηγούν. Αυτό το εξωτερικό στρώμα-κλειδί του δέρματος είναι υπεύθυνο για την παρεμπόδιση εξωτερικών ερεθιστικών (όπως τα βακτήρια ή οι ακτίνες UV) και τη διατήρηση σημαντικής υγρασίας μέσα (στις εσωτερικές στιβάδες). Αλλά δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε κρέμες με πολύ βαριά συστατικά όπως βούτυρο shea ή έλαιο καρύδας. Στην πραγματικότητα, αυτά δεν προορίζονται για εσάς. “Αν και είναι ευεργετικές για το ξηρό δέρμα,” σημειώνουν οι δερματολόγοι, “είναι γνωστό ότι φράζουν πόρους στο λιπαρό δέρμα”. Αντ ‘αυτού, αναζητήστε ελαφριές λοσιόν ή ορούς που περιέχουν υαλουρονικό οξύ ή γλυκερίνη. “Και οι δύο ενεργούν σαν μικροσκοπικά  σφουγγαράκια για να τραβήξουν την υγρασία μέσα στο δέρμα και να τα κρατήσουν εκεί”, προσθέτουν στο τέλος.

Αλλάξτε τα δυνατά συστατικά

Η υπερβολική χρήση ισχυρών συστατικών σε οποιοδήποτε τύπο δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό. Αλλά στο λιπαρό δέρμα, αυτός ο ερεθισμός εκδηλώνεται ως ακόμη περισσότερη λιπαρότητα Οι  δερματολόγοι συμβουλεύουν τους πελάτες τους να χρησιμοποιούν μόνο ένα ισχυρό συστατικό κάθε βράδυ.

Εσείς γνωρίζατε πως να καταπολεμήσετε το λιπαρό δέρμα; Πόσες από τις παραπάνω συμβουλές θα ακολουθήσετε για την επιδερμίδα σας; ♥

By | 2017-09-14T10:54:44+00:00 September 14th, 2017|BLOG, TIPS|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!