Πως να καταπολεμήσετε το λιπαρό δέρμα #3

Πως να καταπολεμήσετε το λιπαρό δέρμα #3

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, ή έστω λιπαρή ζώνη Τ, γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα που αυτός ο τύπος δέρματος αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση. Το μακιγιάζ  δείχνει υπέροχο στην αρχή της ημέρας και γυαλίζει σαν λίπος κρέατος στο τέλος της. Τα σπυράκια αποτελούν μόνιμους κατοίκους της επιδερμίδας και τα blotting sheets δεν λείπουν ποτέ από την τσάντα. Και, παρότι σίγουρα έχετε ανακαλύψει όλα τα σούπερ – ματ προϊόντα μακιγιάζ, τίποτα όμως δεν καλύπτει ποτέ όλες τις ανάγκες σας. Σίγουρα το DNA ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τον τύπο της επιδερμίδας σας, όμως δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που την επηρεάζει. Η καθημερινή σας δραστηριότητα, το περιβάλλον στο οποίο κινείστε και οι ορμόνες σας μπορούν επίσης να έχουν επίδραση στο δέρμα σας. Ας δούμε, λοιπόν, πως να καταπολεμήσετε το λιπαρό δέρμα! ♥

Αν το χάσατε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στο δεύτερο μέρος του άρθρου μας για να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερες συμβουλές για την αντιμετώπιση του λιπαρού δέρματος!

Δοκιμάστε τα ρετινοειδή

Με άλλα λόγια, κάποιο είδος προϊόντος βιταμίνης Α, το οποίο επιταχύνει τον κυτταρικό κύκλο εργασιών, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα αντιγηραντικά. Αλλά κάνει επίσης θαύματα και για την ακμή. “Θα αναμορφώσει την επένδυση των πόρων σας, έτσι η λιπαρότητα θα βγαίνει εύκολα αντί να παγιδευτεί στο εσωτερικό του δέρματος και να δημιουργήσει έναν φραγμένο πόρο, blackhead, ή σπυράκι” εξηγούν οι δερματολόγοι. Οι ισχυρότεροι τύποι απαιτούν συνταγή γιατρού, υπάρχουν όμως πολύ αποτελεσματικά προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία και να τα αγοράσετε επιτόπου.

Διαλέξτε προσεκτικά το μακιγιάζ σας

Όπως σίγουρα γνωρίζετε, το μακιγιάζ μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το δέρμα μας. Πολλά primers, foundations κλπ. μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και ακμή και το ίδιο συμβαίνει και με τα βρώμικα πινέλα. Όταν έχετε λιπαρό δέρμα, λοιπόν, καλό θα ήταν να μείνετε μακριά από πολύ βαριά foundations που μπορεί να φράξουν τους πόρους της επιδερμίδας σας. Αναζητήστε πιο ελαφριές φόρμουλες με λέξεις – κλειδιά όπως oil control και matte. Και αν θέλετε να καλύψετε μονάχα μερικές ατέλειες και δεν ζητάτε ένα προϊόν με πλήρη κάλυψη, διαλέξτε πουδρένια αντί για υγρή μορφή. Και, φυσικά, ποτέ μην ξεχνάτε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας στο τέλος της ημέρας!

Εσείς γνωρίζατε πως να καταπολεμήσετε το λιπαρό δέρμα; Πόσες από τις παραπάνω συμβουλές θα ακολουθήσετε για την επιδερμίδα σας; ♥

By | 2017-09-19T11:16:46+00:00 September 14th, 2017|BLOG, TIPS|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!