Πως να καταπολεμήσετε το λιπαρό δέρμα

Πως να καταπολεμήσετε το λιπαρό δέρμα

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, ή έστω λιπαρή ζώνη Τ, γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα που αυτός ο τύπος δέρματος αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση. Το μακιγιάζ  δείχνει υπέροχο στην αρχή της ημέρας και γυαλίζει σαν λίπος κρέατος στο τέλος της. Τα σπυράκια αποτελούν μόνιμους κατοίκους της επιδερμίδας και τα blotting sheets δεν λείπουν ποτέ από την τσάντα. Και, παρότι σίγουρα έχετε ανακαλύψει όλα τα σούπερ – ματ προϊόντα μακιγιάζ, τίποτα όμως δεν καλύπτει ποτέ όλες τις ανάγκες σας. Σίγουρα το DNA ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τον τύπο της επιδερμίδας σας, όμως δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που την επηρεάζει. Η καθημερινή σας δραστηριότητα, το περιβάλλον στο οποίο κινείστε και οι ορμόνες σας μπορούν επίσης να έχουν επίδραση στο δέρμα σας. Ας δούμε, λοιπόν, πως να καταπολεμήσετε το λιπαρό δέρμα! ♥

Βρείτε το σωστό καθαριστικό

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως τα καθαριστικά με λάδι δημιουργήθηκαν για τον λιπαρό τύπο δέρματος. Το λάδι στην πλύση προσώπου προσελκύει το σμήγμα του δέρματός σας, ώστε να μπορείτε να ξεπλύνετε και τα δύο χωρίς να απογυμνώσετε το πρόσωπό σας από τα θρεπτικά του στοιχεία. Μετά το πλύσιμο, θα πρέπει να αισθάνεστε το δέρμα σας μαλακό και όχι σφιχτό. Εάν τα καθαριστικά με βάση το λάδι δεν σας αρέσουν καθόλου, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά που περιέχουν σαλικυλικό οξύ. Όχι μόνο κάνει απολέπιση και απομακρύνει τα υπολείμματα που προκαλούν σπυράκια, αλλά το συστατικό του είναι επίσης λιπόφιλο, που σημαίνει ότι του αρέσει το λίπος, έτσι πηγαίνει κατευθείαν στην πηγή (δηλαδή, την λιπαρότητα στους πόρους σας).

Μην το παρακάνετε με το toner

Αντί να χρησιμοποιείτε toner κάθε μέρα για να ελέγξετε την λιπαρότητα, χρησιμοποιήστε το μία ή δύο φορές την εβδομάδα το πολύ. Και αν είναι στυπτικό (πιθανότατα περιέχει αλκοόλες ξήρανσης, μενθόλη, καμφορά ή μέντα), σταματήστε να το χρησιμοποιείτε εντελώς. Η υπερβολική χρήση toner μπορεί να κάνει το δέρμα πολύ ευαίσθητο και έτσι να μην μπορεί να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά όταν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει την ακμή και τα σπυράκια. Επιπλέον, παρότι αφαιρούν τα έλαια από την επιδερμίδα μας προσωρινά, την αφυδατώνουν και έτσι προκαλούν την παραγωγή ακόμη περισσότερης λιπαρότητας καθώς η επιδερμίδα αντιστέκεται.

Εσείς γνωρίζατε πως να καταπολεμήσετε το λιπαρό δέρμα; Πόσες από τις παραπάνω συμβουλές θα ακολουθήσετε για την επιδερμίδα σας; ♥

By | 2017-09-12T14:17:55+00:00 September 12th, 2017|BLOG, TIPS|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!