Πως να σώσετε το δέρμα σας τον χειμώνα #4

Πως να σώσετε το δέρμα σας τον χειμώνα #4

Μας αρέσει ο χειμώνας και απολαμβάνουμε τα (ελάχιστα) κρύα πρωινά που μπορούμε να καθίσουμε λίγο παραπάνω κάτω από το πουπουλένιο πάπλωμα, τα ζεστά ροφήματα και φαγητά στον καναπέ ενώ έξω μαίνεται ο καιρός και, φυσικά, τα χειμερινά ρούχα και καλλυντικά. Ωστόσο, ως Έλληνες συνηθισμένοι σε ηλιόλουστες μέρες, σίγουρα δεν αγαπάμε την κακοκαιρία και, ως γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα, σίγουρα δεν αγαπάμε την φθορά που υφίσταται η επιδερμίδα μας τους χειμερινούς μήνες. Και είναι σίγουρα μεγάλη. Το δέρμα μας ξεραίνεται, αφυδατώνεται, ξεφλουδίζει, ανοίγει και άλλα πολλά αντιαισθητικά πράγματα. Ας δούμε, λοιπόν, πως να σώσετε το δέρμα σας τον χειμώνα! ♥

Αν το χάσατε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στο τρίτο μέρος του άρθρου μας και να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερους τρόπους και αποτελεσματικές μεθόδους για να περιποιηθείτε την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα σας τον χειμώνα. Ας συνεχίσουμε, λοιπόν, με περισσότερες συμβουλές για το ξηρό δέρμα που ξεφλουδίζει!

Αν το δέρμα σας ξεφλουδίζει…

Πως να σώσετε το δέρμα σας τον χειμώνα

Δοκιμάστε μια φυσική ή φαρμακευτική μέθοδο απολέπισης

Στην διάρκεια του χειμώνα, οι ειδικοί αναφέρουν πως είναι πιο αναγκαίο, και ίσως καλύτερο, να κάνετε φυσική απολέπιση στο δέρμα σας, αντί για χημικό πίλινγκ. Έτσι, μπορείτε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, και το ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα από την επιφάνεια της επιδερμίδας σας με φυσικό τρόπο, δίχως να της προκαλέσετε φθορά από τα δυνατά χημικά στοιχεία.

Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό σας. Βασική προϋπόθεση είναι να κάνετε κυκλικές κινήσεις (και όχι να κουνάτε μπρος πίσω την πετσέτα με δύναμη). Επιπλέον, είναι σημαντικό να μην ασκείτε μεγάλη πίεση στο πρόσωπό σας, αλλά να κάνετε την απολέπιση με απαλό τρόπο. Όχι μόνο δεν θα τραυματίσετε το δέρμα σας με αυτόν τον τρόπο, αλλά και θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα με μεγαλύτερη ευκολία.

Εσείς γνωρίζετε πως να σώσετε το δέρμα σας τον χειμώνα; Ποιες από τις παραπάνω συμβουλές θα εφαρμόσετε; ♥

Αν θέλετε να φροντίσετε και για την υγεία των μαλλιών σας, που επίσης ταλαιπωρούνται κατά τους χειμερινούς μήνες, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το eshop μας, ikonomakis.gr, και να ανακαλύψετε τα αγαπημένα μας επαγγελματικά προϊόντα για την φροντίδα και την περιποίηση των μαλλιών!

By | 2017-11-06T15:46:25+00:00 November 6th, 2017|BLOG, HEALTH, TIPS|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!