Ποια καλλυντικά δεν πρέπει να μοιραζόμαστε; #2

Ποια καλλυντικά δεν πρέπει να μοιραζόμαστε; #2

Με τις φίλες μας τα μοιραζόμαστε όλα, σωστά; Δυστυχώς, όταν πρόκειται για καλλυντικά, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Για λόγους υγιεινής, καλό είναι ορισμένα προϊόντα να τα χρησιμοποιούμε αποκλειστικά εμείς. Αν χάσατε την αρχή του άρθρου, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ και να ανακαλύψετε όλα όσα βρίσκονται στην λίστα των “απαγορευμένων”. Ας δούμε και τα υπόλοιπα.

  • Πούδρα

003-FU_FLAWLESS-PRESSED-POWDER-FOUNDATION2

Μπορεί τα βακτήρια να μην μπορούν να διαπεράσουν τα στρώματα της πούδρας, τίποτα όμως δεν τα εμποδίζει να σταθούν στην επιφάνεια και από εκεί στο πρόσωπό μας, ειδικά αν χρησιμοποιούμε και το ίδιο σφουγγαράκι που από μόνο του είναι μεγάλη εστία μικροβίων.

  • Κρεμώδεις σκιές

cream-eyeshadow-5

Όχι μόνο τα βακτήρια μπορούν να περάσουν στα εσωτερικά στρώματα της κρέμας, όχι μόνο η κολλώδης υφή της τα ευνοεί, αλλά και χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας για την εφαρμογή. Ένα μεγάλο όχι στο να τις μοιραστείτε με κάποιον.

  • Πινέλα

230

Μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, όπως ακμή, ακόμη και αν τα χρησιμοποιείτε μόνο εσείς. Πόσο μάλλον αν τα αφήνετε να αγγίζουν και ξένο δέρμα. Τα πινέλα πρέπει να πλένονται και να αποστειρώνονται με οινόπνευμα τακτικά και να περιορίζονται σε προσωπική χρήση.

  • Ξυραφάκια

womens-6-blade-front-side

Μπορεί τεχνικά να μην υπάγονται στην κατηγορία του μακιγιάζ, όμως τα ξυραφάκια είναι ίσως το πιο σημαντικό αντικείμενο που δεν πρέπει να μοιραζόμαστε, ειδικά όταν πρόκειται για την ευαίσθητη περιοχή. Καλό θα ήταν, μάλιστα, να τα αλλάζουμε όσο συχνότερα γίνεται ακόμη και αν δεν τα χρησιμοποιεί κάποιος άλλος.

Γιατί το θεμέλιο της ομορφιάς είναι οι κανόνες υγιεινής!

Για τα δικά σας μοναδικά καλλυντικά δείτε στο αγαπημένο σας beauty shop τις αγαπημένες μας προτάσεις ομορφιάς!

By | 2016-09-25T12:20:31+00:00 September 25th, 2016|BLOG, HEALTH, TIPS|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!