Συμβουλές για λεία μαλλιά τον χειμώνα #3

Συμβουλές για λεία μαλλιά τον χειμώνα #3

Παρότι λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με ένα παγωμένο χειμωνιάτικο βράδυ την περίοδο των εορτών όταν όλα είναι στολισμένα, τα μαλλιά μας μάλλον θα διαφωνήσουν. Ο ξηρός χειμερινός καιρός τείνει να αφυδατώνει τα μαλλιά μας και να τα κάνει να φριζάρουν, παρά τις ατελείωτες ώρες που αφιερώνουμε για να τα κάνουμε λεία και απαλά. Καθώς τα μαλλιά μας είναι υγροσκοπικά, που σημαίνει ότι αλλάζουν ανάλογα με την περιεκτικότητα υγρασίας στο περιβάλλον μας, τον χειμώνα αφυδατώνονται λόγω της ξηρής ατμόσφαιρας. Έτσι, όταν είμαστε σε ένα δωμάτιο με θέρμανση ή έξω στο κρύο, τα μαλλιά μας θα απολέσουν υγρασία προκειμένου να “ταιριάζουν” με το περιβάλλον. Και, χωρίς ενυδάτωση, η τρίχα μας είναι επιρρεπής σε ψαλίδα, σπάσιμο, ακόμη και τριχόπτωση. Ευτυχώς, όμως, έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές για λεία μαλλιά τον χειμώνα!

Αν το χάσατε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στο δεύτερο μέρος του άρθρου μας για να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερους τρόπους για να έχετε πιο λεία και απαλά μαλλιά από ποτέ. Ας συνεχίσουμε!

Μην “βράζετε” τα μαλλιά σας

Προσωπικά, αν το νερό δεν είναι σχεδόν σε θερμοκρασία βρασμού τον χειμώνα, αρνούμαι να μπω για μπάνιο – ειδικά για λούσιμο. Είμαι ο πλέον κρυουλιάρης άνθρωπος και απολαμβάνω στο έπακρο την πολύωρη παραμονή μου κάτω από το καυτό νερό.

Για τον λόγο αυτό, στεναχωρήθηκα ιδιαίτερα όταν έμαθα πως το καυτό νερό δεν κάνει καλό στα μαλλιά μας. Μάλιστα, πρέπει να μειωθεί όχι μόνο η θερμοκρασία του νερού, αλλά και ο χρόνος παραμονής στο μπάνιο. (#κατάθλιψη)

Παρατεταμένες περίοδοι κατά τις οποίες καυτό νερό πέφτει στα μαλλιά μας μπορούν να προκαλέσουν φθορά στα θυλάκια της τρίχας και να αφυδατώσουν τα μαλλιά μας.

Αν το αντέχετε, το ιδανικό θα ήταν να ξεβγάζετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό!

Ποια είναι η δική σας άποψη για τις παραπάνω συμβουλές για λεία μαλλιά τον χειμώνα; Ποια θα εφαρμόσετε και θα εντάξετε στην καθημερινότητά σας;

Για επαγγελματικό αποτέλεσμα στα μαλλιά σας θα σας συνιστούσαμε, φυσικά, να περάσετε μια βόλτα από τα Ikonomakis Κομμωτήρια +VIP στο Χαλάνδρι και να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια των hair experts. Αν πάλι προτιμάτε μια πιο DIY προσέγγιση στο θέμα, μπορείτε να επισκεφθείτε το eshop μας και να ανακαλύψετε τα αγαπημένα μας προϊόντα για την φροντίδα και την περιποίηση των μαλλιών 😉

By | 2017-12-14T20:41:24+00:00 December 16th, 2017|BLOG, HAIR, TIPS|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!