ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ: ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΨΟΓΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ: ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΨΟΓΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Το κούρεμα παρότι διαφέρει από το ένα κομμωτήριο στο άλλο, είναι η πιο συνηθισμένη υπηρεσία. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να εξασφαλιστεί η ομοιογένεια, η πιστοποίηση και τα υψηλά standards ποιότητας που θα προσφέρουν την απόλυτη τεχνογνωσία σε κάθε κομμωτήριο.

Αυτό σημαίνει ότι για να μπορέσετε να εμπιστευτείτε κάποιον κομμωτή, λογικά θα πρέπει να έχετε δει μία εξαιρετική δημιουργία του, να έχει δημιουργήσει δηλαδή τη φήμη του.

Οι περισσότερες γυναίκες έχετε βιώσει μια τουλάχιστον δυσάρεστη εμπειρία σχετικά με το κούρεμα σας. Το λάθος όμως που κάνουμε, είναι ότι τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι και η φοβία που έχει δημιουργηθεί δεν μας αφήνει να απολαύσουμε πρώτα τη διαδικασία και έπειτα το αποτέλεσμα.

Το κούρεμα πρέπει να γίνεται όποτε τα μαλλιά σας το έχουν ανάγκη. Δύο μήνες είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να κερδίσουν μήκος τα μαλλιά, αλλά να μην προλάβουν να αφυδατωθούν οι άκρες και ανεβεί πολύ η ψαλίδα.

Υπάρχουν κομμωτές που απλά κόβουν μαλλιά και κομμωτές που δημιουργούν στιλ στα μαλλιά. Εσείς θα επιλέξετε τι σας αντιπροσωπεύει και τι ανάγκη έχετε.

Όλο και περισσότερες γυναίκες σήμερα είναι multistylish, δηλαδή επιλέγουν σε ένα κούρεμα να συνδυάζουν 2-3 διαφορετικά στιλ. Για να δημιουργήσουμε την ιδανική φόρμα στα μαλλιά σας, θα πρέπει να ξέρουμε με τι ασχολείστε, τι θέλετε να προβάλλετε προς τα έξω: formal, chick, sexy, romantic

Ο expert θα πρέπει να ξέρει να αποκωδικοποιεί το body language, να διαβάζει το χαρακτήρα, τις καθημερινές συνήθειες, έτσι ώστε εάν επιλέξετε να κάνετε μια αλλαγή, να μπορέσει να προσδώσει στην αλλαγή αυτή, οικειότητα για εσάς.

Η προσωπολογία, είναι ο απόλυτος οδηγός για να επιλέξετε μαζί με τον κομμωτή σας τον τρόπο να καλύπτετε τα πιο ευαίσθητα χαρακτηριστικά και θα αναδεικνύετε τα όμορφα. Λίγοι είναι οι experts στην προσωπολογία – σωματομετρία και οι συμβουλές τους είναι πολύτιμες! Ο κομμωτής σας είναι υποχρεωμένος να σας εξηγεί πώς θα είναι τα μαλλιά σας και στεγνά.

Επίσης στα πλαίσια της σχέσης εμπιστοσύνης που χτίζετε μαζί του, οφείλει να σας δείχνει τον τρόπο που θα τα φοράτε καθημερινά, είτε σγουρά, είτε ίσια.

Χαίρομαι που αρκετοί ελληνες κομμωτές διαπρέπουν στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό και δεν είναι τυχαίο αυτό διότι επενδύουν σε σύγχρονες μεθόδους τεχνικής και επικοινωνίας με στόχο να αναβαθμίζουν την εικόνα της γυναίκας του σήμερα. Έχουμε την τύχη να υπηρετούμε μια τέχνη η οποία είναι δημιουργική, εκφράζει το πάθος μας.

Είναι στο χέρι σας να επιλέξετε τους ανθρώπους που θα αποβάλουν τις άσχημες εμπειρίες που έχετε βιώσει με το κούρεμα σας.

Συζητείστε τις ανάγκες σας μαζί τους, ζητήστε να σας δείξουν τις επιλογές για το μήκος, το σχήμα και τον όγκο των μαλλιά σας. Αφήστε τους να σας καθοδηγήσουν με βάση το πρόσωπο σας, τις μικρές καθημερινές συνήθειες, αλλά και τα «θέλω» σας.

Το μεγαλύτερο χάρισμα που μπορεί να έχει ένας κομμωτής είναι να μπορεί να σας ακούσει.

By | 2015-10-09T13:50:38+00:00 May 14th, 2015|BLOG, HAIR, TIPS|0 Comments
H τέχνη που υπηρετούμε με αστείρευτα δημιουργικό πάθος, μας έκανε να αισθανόμαστε την ανάγκη πως το κομμωτήριο σήμερα πρέπει να καταρτίζεται από έμπειρους επαγγελματίες, άριστα εκπαιδευμένους για να βιώνετε την κάθε επίσκεψη στα κομμωτήριά μας, σαν μοναδική εμπειρία προσιτής πολυτέλειας. Ορμώμενοι από αυτήν την φιλοσοφία, τα κομμωτήρια ikonomakis, έχουν δημιουργήσει το δικό τους εκπαιδευτικό κέντρο έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την ομοιογένεια, τη συνεχή τεχνική και ποιοτική αναβάθμιση των συνεργατών τους. Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στην ιστοσελίδα μας και ευχόμαστε να απολαύσετε μαζί μας την προσπάθεια για διαρκή αναβάθμιση της κομμωτικής τέχνης. Καλή απόλαυση!