Τι συμβουλεύουν οι διατροφολόγοι να τρώμε λιγότερο #4

Τι συμβουλεύουν οι διατροφολόγοι να τρώμε λιγότερο #4

Η διατροφικές συνήθειες αποτελούν, δίχως αμφιβολία, ένα από τα βασικά new year’s resolutions για τους περισσότερους από εμάς. Θα κόψω την ζάχαρη, θα κόψω το αλκοόλ, θα σταματήσω να παραγγέλνω απ’ έξω, θα τρώω περισσότερα φρούτα και λαχανικά… Η λίστα είναι ατελείωτη. Παρότι είναι ανούσιο να αποκλείσουμε φαγητά ή ολόκληρες ομάδες φαγητών από την διατροφή μας στο όνομα την υγιεινής διατροφής, αν ένας από τους στόχους σας για το νέο έτος είναι να τρώτε λίγο πιο υγιεινά, οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν να περιορίσετε την κατανάλωση των παρακάτω προϊόντων. Ας δούμε, λοιπόν, τι συμβουλεύουν οι διατροφολόγοι να τρώμε λιγότερο! ♥

Αν το χάσατε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στο τρίτο μέρος του άρθρου μας για να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερα φαγητά που δεν ωφελούν την υγεία μας. Ας συνεχίσουμε!

Τι συμβουλεύουν οι διατροφολόγοι να τρώμε λιγότερο

Pressed Juice

Είναι δύσκολο να καταναλώνουμε τα απαραίτητα φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση. Για τον λόγο αυτό, πολλοί καταφεύγουν στους χυμούς με την σκέψη πως αποτελούν μια εύκολη και γρήγορη λύση και, πάνω α’ όλα υγιεινή. Ωστόσο, όταν αφαιρούμε τον πολτό (pulp) από τα φρέσκα συστατικά μέσα στον αποχυμωτή, ο χυμός χάνει πολλές από τις φυτικές ίνες που είχε το φρούτο. Εξάλλου, είναι γνωστό πως ένας χυμός με πέντε φρούτα είναι πολύ λιγότερο χορταστικός απ’ ότι αν καταναλώσουμε αυτά τα πέντε φρούτα ωμά.

Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να πάρουμε υπερβολική δόση από την φυσική ζάχαρη που υπάρχει στα φρούτα και στα λαχανικά – ιδιαίτερα αν ακολουθούμε ένα ολιγοήμερο πρόγραμμα αποτοξίνωσης με χυμούς – κάτι που τείνει να προκαλέσει πρήξιμο και στομαχικές κράμπες σε κάποιους καταναλωτές.

Επομένως, καλό θα ήταν να μην καταναλώνουμε περισσότερα από 50 γραμμάρια φρουκτόζης σε ημερίσια βάση.

Τι συμβουλεύουν οι διατροφολόγοι να τρώμε λιγότερο

Πίτσα από κουνουπίδι

Παρότι η ανταλλαγή υδατανθράκων και περιττού ψωμιού με λαχανικά φαίνεται ιδανική λύση στην θεωρία, στην πράξη τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Πολλές από τις αγοραστές ζύμες για πίτσα με κουνουπίδι είναι εξίσου ανθυγιεινές με τις απλές ζύμες από αλεύρι και μπορεί να περιέχουν λιγότερες φυτικές ίνες!

Αυτό συμβαίνει διότι πολλές αγοραστές ζύμες, εκτός από κουνουπίδι, περιέχουν και άλλα υλικά όπως μοτσαρέλα και διαφορετικούς τύπους από αλεύρι.

Ποια είναι η δική σας άποψη για το τι συμβουλεύουν οι διατροφολόγοι να τρώμε λιγότερο; Ποια από τα παραπάνω αποτελούν ένοχες απολαύσεις στην ζωή σας; Ποια θα προσπαθήσετε να μετριάσετε; ♥

By | 2018-01-20T21:21:54+00:00 January 20th, 2018|BLOG, HEALTH, TIPS|0 Comments
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ
Είμαι 20 ετών, έχω όμως μυηθεί στον χώρο της μόδας..."από κούνια"! Πάντα ακολουθούσα πιστά τη μαμά μου στις επιδείξεις και μόλις έγινα 16 αποφάσισα πως θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, ξεκινώντας το προσωπικό μου blog heavenisaplaceonline.blogspot.com. Από τότε, πηγαίνω σε fashion shows και events, αρθρογραφώ σε διάφορα sites και προσπαθώ να γνωρίζω διαρκώς νέους ανθρώπους, να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι, ασχολούμενη με μανία με αυτό που αποδείχθηκε το μεγάλο μου πάθος. Πλέον, σπουδάζω δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε όσους με ρωτούν απαντώ -με μετριοπάθεια βεβαίως βεβαίως- πως στοχεύω στα αστέρια! Προς το παρόν στόχος μου είναι να μοιραστώ την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τον χώρο μαζί σας!